Știri crypto & blockchain - Un reprezentant al băncii centrale braziliene descrie modul în care sistemul CBDC poate stopa derapajele bancare - Chainlink lansează fluxuri de prețuri pe Solana pentru a furniza date dezvoltatorilor DeFi

Știri crypto & blockchain - Un reprezentant al băncii centrale braziliene descrie modul în care sistemul CBDC poate stopa derapajele bancare - Chainlink lansează fluxuri de prețuri pe Solana pentru a furniza date dezvoltatorilor DeFi

Un reprezentant al băncii centrale braziliene descrie modul în care sistemul CBDC poate stopa derapajele bancare

Într-un document publicat recent de Banca pentru Reglementări Internaționale (BRI), Fabio Araujo, economist la Banca Centrală a Braziliei (CBB), care este, de asemenea, responsabil de activitatea băncii centrale a țării în domeniul monedei digitale, a dezvăluit că autoritatea monetară va avea un control mai mare asupra banilor populației odată ce va fi implementată CBDC. Prin intermediul așa-numitului Real Digital, banca centrală va putea să oprească derapajele bancare și să impună alte restricții privind accesul cetățenilor la bani.

Real Digital, versiunea digitală a monedei naționale a Braziliei, a fost dezbătută la banca centrală încă din 2015 și va avea primele teste în 2023, prin intermediul a nouă soluții prezentate de companii private în timpul recentului eveniment Lift Challenge, care a fost realizat de CBB.

A fost relatat că valoarea viitoarei CBDC ar urma să fie ancorată la sistemul național de plăți Fiat STR, cunoscut și sub numele de Sistemul de transfer de rezerve.

Prin intermediul Real Digital, banca centrală spune că dorește să permită așa-numitele plăți inteligente într-un mediu reglementat. Plățile inteligente includ smart contracts, tranzacții cu dispozitive de tip Internet of Things și chiar aplicații financiare descentralizate (DeFi).

În documentul BRI, Araujo a declarat că principalul obiectiv al introducerii unui CBDC este de a oferi antreprenorilor un mediu sigur și fiabil în care să inoveze prin utilizarea tehnologiilor de programabilitate care fac din plățile inteligente o realitate.

"Tehnologiile disponibile pentru plățile inteligente, așa cum se observă în cazul activelor crypto, fac loc unor noi modele de afaceri și sunt mai potrivite pentru a răspunde cererii populației", a spus el. (Sursa EN)

Chainlink lansează fluxuri de prețuri pe Solana pentru a furniza date dezvoltatorilor DeFi

Platforma de oracole blockchain, Chainlink, a anunțat lansarea fluxurilor sale de prețuri pe blockchain-ul Solana. Integrarea permite dezvoltatorilor de finanțe descentralizate (DeFi) să utilizeze fluxurile în cadrul aplicațiilor lor descentralizate (DApps).

Într-un anunț, platforma notează că, la lansare, șapte fluxuri de prețuri vor fi disponibile pentru dezvoltatorii Solana, inclusiv BTC/USD, ETH/USD și USDC/USD. În etapele ulterioare ale integrării, vor fi puse la dispoziție mai multe servicii Chainlink oracle și fluxuri de prețuri.

Anatoly Yakovenko, co-fondator al Solana, consideră că integrarea Chainlink va ajuta dezvoltatorii să construiască DApps bazate pe DeFi pe Solana. "Lansarea Chainlink pe Solana va oferi dezvoltatorilor DeFi acces la cele mai utilizate oracole din blockchain", a declarat el.

Co-fondatorul Chainlink, Sergey Nazarov, și-a exprimat, de asemenea, entuziasmul față de integrare. Nazarov a menționat că Chainlink are o rețea cuprinzătoare de oracole și că echipa sa anticipează rolul său în ecosistemul Solana. El a descris integrarea ca fiind "un salt major înainte" pentru DeFi.De îndată ce Chainlink va fi integrat, proiectele bazate pe Solana s-au angajat să utilizeze fluxurile de prețuri pentru produsele lor. Agregatorii de randament Francium și Tulip și protocolul de creditare Apricot Finance se numără printre cei care le vor utiliza. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.