Știri crypto & blockchain - Una dintre cele mai mari bănci de investiții din Europa emite un token de securitate pe Tezos - Artă pe orbită: Kevin Abosch duce NFT-urile spre stele – 19-10-2021

Colosul financiar european Société Générale a emis un token de securitate pe blockchain-ul Tezos.

Știri crypto & blockchain - Una dintre cele mai mari bănci de investiții din Europa emite un token de securitate pe Tezos - Artă pe orbită: Kevin Abosch duce NFT-urile spre stele – 19-10-2021

Una dintre cele mai mari bănci de investiții din Europa emite un token de securitate pe Tezos

Colosul financiar european Société Générale a emis un token de securitate pe blockchain-ul Tezos.

Potrivit unui anunț, această mișcare constituie primul activ tokenizat oferit de Société Générale.

Banca a declarat că oferta de tokeni de securitate reprezintă o etapă importantă în eforturile de a începe operațiunile pe piața criptomonedelor, cu spectru complet până în 2022.

Société Générale, prin intermediul filialei sale, Société Générale - Forge, se pare că intenționează să emită titluri de valoare tokenizate care pot fi integrate cu sistemele bancare tradiționale. În afară de tokenizarea activelor, incursiunea crypto a băncii va include, de asemenea, servicii de schimb și custodie pentru clienții instituționali. Banca a declarat:

"Această nouă experimentare, realizată în conformitate cu cele mai bune practici de piață, demonstrează fezabilitatea juridică, de reglementare și operațională a emiterii unor instrumente financiare mai complexe (produse structurate) pe blockchain-ul public."

Emisiunea inaugurală de tokeni de securitate marchează al treilea an consecutiv de evoluții în materie de adoptare a crypto și blockchain din partea Société Générale.

În 2019, banca, prin intermediul instituției sale de credit specializate Société Générale SFH, a emis o obligațiune de 100 de milioane de euro ca titlu de valoare tokenizat pe Ethereum.

În mai 2020, SFH și SG Forge, împreună cu Banque de France, au emis o obligațiune tokenizată de 40 de milioane de euro, decontată cu ajutorul unei monede digitale experimentale a băncii centrale.

Într-adevăr, Société Générale este una dintre instituțiile financiare selectate de banca centrală a Franței pentru a realiza studiul pilot experimental al monedei digitale a băncii centrale. (Sursa EN)

Artă pe orbită: Kevin Abosch duce NFT-urile spre stele

Expresia "NFT-urile se îndreaptă spre stele" capătă un nou sens, deoarece artistul conceptual irlandez (și unul dintre cei 100 de top 100 din Cointelegraph în Blockchain 2020) Kevin Abosch a anunțat lansarea planificată a unui satelit orbital numit "1111 KOSMOS".

Anunțul vine la scurt timp după încheierea unei lansări NFT conexe, seria 1111 a lui Abosch. O colecție de imagini susținute de 1111 NFT, site-ul artistului a lăsat să se înțeleagă că piesele vor fi o poartă de acces către un proiect mai mare și că "în timp va fi dezvăluit modul în care comunitățile din întreaga lume pot interacționa cu lucrarea".

Într-un interviu acordat, Abosch s-a referit la 1111 KOSMOS ca la una dintre ceea ce vor fi multe "activări" pentru seria originală 1111 și ca la "un fel de stea călăuzitoare pentru colecționari în ansamblu".

El a continuat:

"O mare parte din imaginile din 1111 NFT sunt sateliți. Există o mulțime de surprize pentru cei care aleg să facă această călătorie."

1111 KOSMOS va fi un CubeSat dotat cu "o cameră sofisticată și un software proprietar va produce date de înaltă calitate referitoare la schimbările climatice globale", conform unui comunicat de presă al lui Abosch. Imaginile și datele colectate de satelit vor fi puse la dispoziția cercetătorilor în domeniul schimbărilor climatice și a organismelor guvernamentale, precum și folosite pentru a crea o altă serie NFT care va fi distribuită deținătorilor de 1111. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.