Știri crypto & blockchain - Veteranii din industrie explică dacă fondurile crypto cu custodie sunt în pericol sau nu - KPMG intră în metavers și investește 30M $ în formarea angajaților în Web3

Știri crypto & blockchain - Veteranii din industrie explică dacă fondurile crypto cu custodie sunt în pericol sau nu - KPMG intră în metavers și investește 30M $ în formarea angajaților în Web3

Veteranii din industrie explică dacă fondurile crypto cu custodie sunt în pericol sau nu

În contextul privind insolvența unor firme crypto precum Celsius și Three Arrows Capital, investitorii nu au putut să nu-și pună o întrebare simplă: Ce s-a întâmplat cu toate fondurile care se presupune că erau în "custodie sigură"? După cum se pare, o mică parte din firmele crypto a început să tranzacționeze cu efect de levier cu depozitele clienților pentru a oferi randamentele APY mari promise pe instrumente presupuse a fi cu venit fix. Lucrurile funcționau bine atunci când se credea că piața avea un potențial infinit.

Cu toate acestea, pe măsură ce prețurile tokenilor s-au prăbușit, astfel de firme au suferit simultan pierderi mari pe pozițiile lor și o creștere a cererilor de retragere, deoarece investitorii s-au grăbit să își protejeze capitalul. Combinația de presiuni de vânzare a dus la scăderea prețului monedelor și la probabila ștergere a capitalului inițial al investitorilor, deoarece firmele ar fi devenit insolvabile.

Nu toți custozii de active și-au asumat riscuri enorme cu depozitele clienților în timpul pieței bull, în încercarea de a atrage mai mult capital. În cadrul Convenției europene Blockchain din Barcelona, Aaron Wood, a discutat cu Leslie Hsu, liderul de dezvoltare a afacerilor de la Bit.com. Bit.com este un exchange crypto centralizat lansat în martie 2020 în Seychelles. Iată ce a avut de spus Hsu:

"Deci, la Bit.com, folosim de fapt un serviciu de custodie terță parte. Odată ce toate activele sunt în custodie, exchange-ul nu va folosi banii dvs. sau activele clienților pentru sarcini precum tranzacționarea în marjă."

Cu toate acestea, Hsu a explicat că, din cauza unui concept cunoscut sub numele de arbitraj de reglementare, ar fi dificil pentru organismele administrative să ia măsuri împotriva presupușilor custozi "malițioși" care își asumă riscuri nerezonabile cu capitalul clienților. (Sursa EN)

KPMG intră în metavers și investește 30M $ în formarea angajaților în Web3

KPMG, una dintre cele patru mari firme de contabilitate din Canada și Statele Unite, a dezvăluit deschiderea primului său hub de colaborare metaverse, pentru a-și ajuta angajații și clienții să urmărească oportunități de creștere în era digitală.

KPMG intră în metavers cu un nou hub de colaborare care va conecta angajații, clienții și alte persoane cu Web3. Compania face o investiție colectivă de 30 de milioane de dolari în acest an, în experiențe Web3, cu hub-ul metavers ca "piesă emblematică".

Potrivit unui raport publicat de Fortune, hub-ul va fi axat pe educație, colaborare, formare, evenimente și ateliere de lucru, Cliff Justice, liderul KPMG U.S. pentru inovații în întreprinderi, susținând că în prezent este utilizat pentru astfel de lucruri, dar că, KPMG intenționează să angajeze oameni pentru a-l construi și a-l extinde în timp.

Obiectivul pe termen lung al companiei este de a examina alte potențiale cazuri de utilizare a metaversului, cum ar fi serviciile de sănătate, de consum, de vânzare cu amănuntul, media și financiare.

Laura Newinski, vicepreședinte și director de operațiuni la KPMG în SUA, a declarat:

"Metaversul este o oportunitate de piață, o modalitate de reangajare a talentelor și o cale de conectare a oamenilor din întreaga lume printr-o nouă experiență de colaborare."Companiile vor continua să exploreze posibilitățile din spațiul crypto și Web 3.0, să co-creeze noi instrumente și soluții care să ofere perspective critice, să lanseze platforme captivante de învățare și dezvoltare, să recruteze talente care să contribuie cu cunoștințe și să ajute la navigarea la confluența în schimbare a lumii fizice și digitale, printre altele, ca parte a strategiei sale de inovare. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.