Știri crypto & blockchain - Web3, NFT-uri, Metaverse - Instrumentele pentru un viitor cu adevărat descentralizat - Adoptarea Layer-2 ar putea stimula următorul punct de cotitură crypto

Știri crypto & blockchain - Web3, NFT-uri, Metaverse - Instrumentele pentru un viitor cu adevărat descentralizat - Adoptarea Layer-2 ar putea stimula următorul punct de cotitură crypto

Web3, NFT-uri, Metaverse - Instrumentele pentru un viitor cu adevărat descentralizat

Participanții la festivalul BlockDown Croația 2022 au fost martori la discuțiile din jurul sociopoliticii ecosistemului Web3, a tokenilor nefungibili (NFT) și a Metaverse. Se pare că inovațiile în curs de desfășurare în cadrul ecosistemului crypto sunt bine poziționate pentru a dicta viitorul mass-media și al divertismentului.

În timp ce crypto continuă să estompeze granițele dintre lumea virtuală și cea fizică, redactorul-șef al Cointelegraph, Kristina Cornèr, a fost de acord că "A fost un an nebun" atunci când a vorbit despre impactul în creștere al inovațiilor crypto în cadrul companiilor media, în timpul festivalului BlockDown.

Cornèr a evidențiat cazuri de utilizare în cadrul spațiului NFT care oferă artiștilor și jurnaliștilor independenți o platformă pentru a strânge fonduri și a contracara provocările din lumea reală, cum ar fi schimbările climatice. Într-o discuție separată cu Dylan Dewdney, fondatorul NFT3, o rețea de identitate unificată, Cornèr a ridicat întrebări legate de fuziunea dintre lumea virtuală și cea fizică în Metaverse.

Potrivit lui Dewdney, problemele din lumea reală au mari șanse să se infiltreze în Metavers, în ciuda fuziunii dintre cele două lumi. Cu toate acestea, el a sugerat dezvoltarea unui sistem pseudonim, în care utilizatorii sunt verificați, dar pot alege să nu-și dezvăluie identitatea altor membri ai Metaversului.

Pe măsură ce lumea se mută încet în noua sa casă, Metaverse, Dewdney crede că "lumea reală va deveni mai bună". Cu toate acestea, va fi nevoie ca oamenii să inculce o parte din ethosul crypto, în special în ceea ce privește echitatea și responsabilitatea personală:

"Cred că este timpul ca lumea să evolueze și noi începem să punem bazele tehnice pentru o mare parte din acest lucru. Trebuie să fiți atenți la modul în care se desfășoară acest lucru și să vă asumați cu adevărat responsabilitatea individuală în ceea ce privește răspândirea acestui mesaj." (Sursa EN)

Adoptarea Layer-2 ar putea stimula următorul punct de cotitură crypto

Un misterios Redditor a făcut o predicție bazată pe date, conform căreia următoarea fază majoră de dezvoltare în spațiul blockchain va fi în soluțiile de layer-2, în principal pe Ethereum.

În postare se explică faptul că "ne aflăm într-un punct de cotitură", în care industria se îndepărtează de punțile dintre blockchains L1 către L2, care sunt "chiar de la început, mai sigure și mai descentralizate decât alt-L1 și sunt construite pentru a utiliza bani sănătoși pe o platformă neutră și credibilă:"

"Adoptarea L2 are loc acum, chiar dacă este lentă și în rafale. În spatele scenei, L2-urile îmbunătățesc fiabilitatea, reduc taxele și cresc accesibilitatea. L2 continuă să construiască și să se îmbunătățească, iar acest lucru este fantastic."

O soluție de scalare L2 profită de securitatea unui lanț L1, cum ar fi Ethereum, și ușurează traficul pe acesta prin "rularea" unui număr de tranzacții într-un singur pachet pentru a fi decontate deodată.

Alte lanțuri L1, precum Solana, care se mândrește cu tranzacții relativ ieftine și rapide, au obținut sprijin din partea utilizatorilor descurajați de taxele mari.Tranzacția medie Solana (SOL) costă aproximativ 0,0025 USD, în timp ce tranzacțiile cu Ether (ETH) costă aproximativ 1,30 USD la momentul redactării acestui articol. În ciuda acestei disparități, cererea pentru spațiul de blocuri Ethereum a rămas covârșitor de dominantă, deoarece valoarea totală blocată (TVL) de 73,89 miliarde de dolari depășește valoarea de 4,24 miliarde de dolari a Solana, potrivit blockchain tracker DefiLlama. În plus, Solana a fost afectată de probleme de fiabilitate în ultima vreme. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.