Știri crypto & blockchain - Weiss Ratings emite un avertisment cu privire la riscurile legate de creditele ipotecare crypto - Comitetele Senatului din Hawaii susțin formarea unui grup de lucru pentru a reglementa crypto și blockchain

Știri crypto & blockchain - Weiss Ratings emite un avertisment cu privire la riscurile legate de creditele ipotecare crypto - Comitetele Senatului din Hawaii susțin formarea unui grup de lucru pentru a reglementa crypto și blockchain

Weiss Ratings emite un avertisment cu privire la riscurile legate de creditele ipotecare crypto

Firma de rating și cercetare, Weiss Ratings, cu sediul în Florida, a lansat un avertisment cu privire la riscurile pe care le prezintă creditele ipotecare crypto în contextul actualului climat economic din Statele Unite.

Compania a acordat o atenție deosebită lui Milo, un startup bancar digital din Miami care oferă ipoteci pe 30 de ani garantate cu Bitcoin (BTC), Ether (ETH) sau stablecoins ca garanție. Firma solicită zero avansuri, iar ratele împrumuturilor sale variază între 3,95% și 5,95%.

În raport, analistul Weiss Jon D. Markman a îndemnat la prudență cu astfel de credite ipotecare, citând performanțele slabe ale acțiunilor și crypto în acest an, o bulă imobiliară în SUA, creșterea ratelor dobânzilor și viitoarele schimbări de politică ale Rezervei Federale.

"Produsul pare a fi ca un câștig pentru ambele părți, presupunând că prețurile la imobiliare și crypto continuă să crească [...] doar că există semne că este puțin probabil ca ambele pariuri să fie câștigătoare pe termen scurt."

"Iar prețurile proprietăților din SUA se confruntă acum cu vânturi din față din cauza unei schimbări în politica Fed și a creșterii ratelor ipotecare", a adăugat el.

Markman a concluzionat că nu toate riscurile crypto sunt rele, dar ar putea fi, în sectorul imobiliar, înainte de a adăuga că "indiferent de ceea ce fac piețele, potențialul de a reuși în criptomonede este real".

Mulți investitori în crypto și acțiuni au anticipat negativ impactul potențial pe piață al unor creșteri serioase ale ratelor dobânzilor în acest an, deoarece Fed urmărește să reducă inflația. (Sursa EN)

Comitetele Senatului din Hawaii susțin formarea unui grup de lucru pentru a reglementa crypto și blockchain

Două comisii ale Legislativului statului Hawaii - Comerț și Protecția Consumatorului (CPN) și Căi și Mijloace (WAM) - au aprobat în unanimitate lansarea unui grup de lucru specializat pentru a explora utilizarea și reglementarea ecosistemului crypto.

Într-o scrisoare adresată președintelui Senatului statului Hawaii, Ron Kouchi, membrii legislativului Donovan Dela Cruz și Roz Baker au scris în sprijinul creării unui "Blockchain and Cryptocurrency Task Force", care a fost propus pentru prima dată în proiectul de lege SB2695.

SB2695, intitulat "A BILL FOR AN ACT RELATING TO CRYPTOCURRENCY", a urmărit crearea unui grup operativ în cadrul Departamentului de Buget și Finanțe pentru a revizui și compila date la nivel național privind crypto și blockchain. Grupul operativ ar urma să prezinte concluziile și potențialul legislativ înapoi la Capitoliul de Stat - ceea ce implică furnizarea unui plan de extindere a adoptării blockchain atât în sectorul privat, cât și în cel public.

Citând potențialul vast atât pentru utilizarea, cât și pentru reglementarea tehnologiei blockchain și a criptomonedelor, se arată în scrisoare:

"Această măsură stabilește un grup de lucru pentru a crea un plan general pentru a explora utilizarea și reglementarea blockchain și a criptomonedelor."

Odată promulgată legea, grupul operativ pentru blockchain și criptomonede va trebui să prezinte un raport cu concluziile și recomandările sale cu cel puțin douăzeci de zile înainte de convocarea sesiunii ordinare din 2023.Grupul operativ va fi format din 11 membri, inclusiv reprezentanți ai unei companii de soluții de plăți blockchain, ai unui exchange crypto și ai unei asociații de criptomonede, care vor fi numiți de guvernator. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.