Știri crypto & blockchain - Wharton acceptă plățile crypto pentru taxele de școlarizare pentru programul blockchain - Exchange-ul crypto Bitfinex testează un nou instrument de conformitate AML – 12-01-2022

Știri crypto & blockchain - Wharton acceptă plățile crypto pentru taxele de școlarizare pentru programul blockchain - Exchange-ul crypto Bitfinex testează un nou instrument de conformitate AML – 12-01-2022

Wharton acceptă plățile crypto pentru taxele de școlarizare pentru programul blockchain

Adoptarea crypto obține o nouă victorie cu Universitatea Ivy League din Pennsylvania, dar există o problemă.

Școala Wharton, una dintre cele mai importante școli de afaceri din Statele Unite, va accepta Bitcoin (BTC) și alte forme de criptomonede pentru taxele de școlarizare, a relatat Bloomberg. Cu toate acestea, adoptarea este limitată la noul său program online de blockchain și active digitale programat să înceapă în ianuarie.

Intitulat "Economics of Blockchain and Digital Assets", programul de șase săptămâni costă 3.800 de dolari, iar universitatea se așteaptă să atragă mii de studenți în fiecare an. Școala Wharton va folosi Coinbase Commerce, platforma de comerț electronic a exchange-ului crypto cu sediul în SUA, pentru a accepta plățile în criptomonede.

Wharton oferă în prezent un curs introductiv la crypto și blockchain prin intermediul platformei de educație online Coursera, care face parte dintr-un curs mai amplu despre tehnologiile financiare sau fintech.

Școala de afaceri a ajuns la știri la începutul acestui an, când a primit un cadou generos de 5 milioane de dolari în Bitcoin. Un binefăcător anonim a donat 5 milioane de dolari, aproximativ tradus în 118 BTC, în luna mai. Școala Wharton ar fi schimbat imediat donația în fiat, care ar valora peste 7 milioane de dolari. (Sursa EN)

Exchange-ul crypto Bitfinex testează un nou instrument de conformitate AML

Exchange-ul crypto, Bitfinex, se pregătește să testeze un nou instrument de combatere a spălării banilor (AML) pe platforma sa.

Compania a anunțat că va testa o nouă soluție concepută pentru respectarea "Travel Rule", un regulament AML și de combatere a finanțării terorismului pentru instituțiile financiare, introdus de Grupul de Acțiune Financiară Internațională (FATF) în 2019.

Bitfinex a încheiat un parteneriat cu start-up-ul de conformitate Notabene pentru a implementa soluția sa software-as-a-service pentru a identifica conturile de active digitale, a urmări tranzacțiile transfrontaliere și a respecta alte obligații extinse ale furnizorilor de servicii de active virtuale (VASP). Se presupune că integrarea va permite firmei să asigure confidențialitatea în timp ce colectează și gestionează datele legate de Travel Rule.

Potrivit anunțului, soluția permite Bitfinex să partajeze, să trimită și să primească informații despre contra-părți alături de tranzacțiile blockchain către orice contra-parte care utilizează aceeași infrastructură. Compania soră a Bitfinex, Tether, care operează cel mai mare stablecoin din lume, Tether (USDT), a început, de asemenea, să utilizeze soluția Notabene.

Peter Warrack, director de conformitate la Bitfinex, a declarat că Bitfinex "și-a asumat întotdeauna un rol de lider în îndeplinirea noilor cerințe de reglementare la nivel mondial".

Directorul general al Notabene, Pelle Brændgaard, a declarat că firma a lansat soluția sa Travel Rule în august 2020. Serviciul procesează în prezent tranzacții între cel puțin 50 de exchange-uri diferite, inclusiv Paxful, Luno, Bitso, OnChain Custodian și altele.

Notabene a efectuat teste în mai multe jurisdicții, inclusiv un proiect pilot cu Autoritatea de Reglementare a Serviciilor Financiare din Abu Dhabi Global Market, la începutul lunii octombrie. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.