Știri crypto & blockchain - Yahoo lansează evenimente Metaverse pentru rezidenții din Hong Kong - Metaversul ar putea valora 5 trilioane de dolari până în 2030

Știri crypto & blockchain - Yahoo lansează evenimente Metaverse pentru rezidenții din Hong Kong - Metaversul ar putea valora 5 trilioane de dolari până în 2030

Yahoo lansează evenimente Metaverse pentru rezidenții din Hong Kong

Yahoo a anunțat o serie de activități legate de Metaverse și de tokeni nefungibili (NFT) în Hong Kong, după ce Meta Platforms și-a prezentat propriile planuri de metaverse pentru această regiune.

Yahoo, o companie media de internet cu sediul în Statele Unite, a dezvăluit că va găzdui o serie de evenimente și concerte virtuale pentru rezidenții din Hong Kong în metaversul Decentraland.

Potrivit lui Lorraine Cheung, șefa de audiență a Yahoo Hong Kong, compania consideră că metaversul este o alternativă atractivă pentru rezidenții din Hong Kong care doresc să se implice în activități sociale în timp ce restricțiile legate de pandemie rămân în vigoare.

"Sperăm să folosim Metaverse pentru a conecta oamenii indiferent de timp și de locația fizică".

Yahoo va lansa, de asemenea, o expoziție NFT numită The Abyss of Kwun Tong, în cadrul căreia artiști locali vor recrea virtual cartierul istoric Kwun Tong, care a fost puternic afectat de reamenajare.

Producătorul creativ Leung Ching-hsuan a declarat că scopul expoziției NFT este de a "păstra umanitatea folosind tehnologia".

Marile companii adoptă din ce în ce mai mult metaversul, firma internațională de consultanță McKinsey publicând un raport în care prezice că, cheltuielile legate de metavers ar putea valora aproape 5 trilioane de dolari până în 2030. (Sursa EN)

Metaversul ar putea valora 5 trilioane de dolari până în 2030 - raport McKinsey

Cheltuielile globale în Metaverse ar putea ajunge la 5 trilioane de dolari până în 2030, potrivit unui nou raport al firmei internaționale de consultanță, McKinsey & Company.

Raportul de 77 de pagini, intitulat "Value Creation in the Metaverse" a analizat tendințele actuale de adoptare și a obținut informații suplimentare din două sondaje globale; unul a adunat date de la 3.104 consumatori din 11 țări, în timp ce celălalt a chestionat o serie de directori din 448 de companii din 15 industrii din 10 țări diferite.

McKinsey a folosit aceste date pentru a prezice că viitorul comportament al consumatorilor în metavers va fi cel mai probabil împărțit în cinci activități principale: jocuri, socializare, fitness, comerț și învățare la distanță.

McKinsey a constatat că aproape 60% dintre toți consumatorii intervievați preferă cel puțin o activitate în lumea virtuală în comparație cu alternativa sa fizică, iar 79% dintre consumatorii care sunt în prezent activi în metaverse au făcut deja o achiziție.

Comerțul electronic va fi principalul generator de numerar în metavers, McKinsey prevăzând că acesta va reprezenta între 2.000 și 2.600 de miliarde de dolari din totalul cheltuielilor până în 2030. Publicitatea virtuală va fi un alt sector important, cu venituri asociate care se așteaptă să reprezinte alte 144 de miliarde de dolari până la 206 miliarde de dolari.

Trecând peste pesimismul actual de pe piața crypto convențională, raportul subliniază că în primele cinci luni ale acestui an, peste 120 de miliarde de dolari au fost deja investite în tehnologia și infrastructura legate de metavers - mai mult decât dublu față de totalul de 57 de miliarde de dolari investiți în tehnologia metaversului pe parcursul întregului an 2021.

Într-o postare asociată pe blog, autorii principali ai raportului și partenerii seniori ai McKinsey, Lareina Yee și Eric Hazan, au oferit comentarii suplimentare cu privire la cercetarea lor."Ceea ce este interesant este faptul că metaversul, ca și internetul, este următoarea platformă pe care putem lucra, trăi, conecta și colabora." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.