Știri crypto & blockchain - Zimbabwe ar putea fi următoarea țară care va adopta Bitcoin ca mijloc legal de plată - Huobi Group se mută în Gibraltar în urma represiunii din China – 28-01-2022

Știri crypto & blockchain - Zimbabwe ar putea fi următoarea țară care va adopta Bitcoin ca mijloc legal de plată - Huobi Group se mută în Gibraltar în urma represiunii din China – 28-01-2022

Zimbabwe ar putea fi următoarea țară care va adopta Bitcoin ca mijloc legal de plată

Zimbabwe a acordat atenție cererii din ce în ce mai mari de criptomonede în rândul populației sale, pe care o vede ca pe o posibilă cale de creștere. De asemenea, țara a fost receptivă la reglementarea întregului sector.

Guvernul din Zimbabwe ia în considerare utilizarea Bitcoin (BTC) ca opțiune de plată legală pentru a răspunde acestei cereri în creștere și pentru a exploata tehnologia, potrivit presei locale.

Potrivit știrilor, colonelul de brigadă în retragere, Charles Wekwete, secretarul permanent și șeful unității de tehnologie e-guvernare a biroului președintelui și cabinetului, a confirmat că discuțiile cu întreprinderile sunt deja în curs de desfășurare.

Potrivit lui Wekwete, printre dezavantajele ecosistemului descentralizat se numără transferurile transfrontaliere neînregistrate, externalizarea banilor, spălarea banilor și fluxul de numerar ilicit în acțiuni ulterioare ilicite sau ilegale.

De asemenea, el a declarat că autoritățile încearcă să elaboreze reglementări pentru a proteja consumatorii și a ajuta viitorul financiar al țării. Prin urmare, înainte de a face orice schimbare majoră de politică, guvernul a solicitat contribuții din partea diferitelor sectoare.

Zimbabwe nu a făcut încă nicio declarație majoră, potrivit oficialului, care a adăugat că țara se află încă în faza de consultare.

Guvernul din Zimbabwe a acceptat cadrul economiei digitale ca parte a Strategiei naționale de dezvoltare 1, la care se referă ca la un mijloc de conectare a eforturilor guvernului și ale mediului de afaceri în abordarea noțiunii în curs de dezvoltare a economiei digitale. (Sursa EN)

Huobi Group se mută în Gibraltar în urma represiunii din China

Huobi Group, o firmă de tehnologie Bitcoin (BTC) înființată în 2013, își transferă activitatea de tranzacționare la vedere în Gibraltar, ca măsură de precauție în urma măsurilor de reprimare a criptomonedelor din China.

Potrivit unui raport al Bloomberg, Comisia pentru servicii financiare din Gibraltar a autorizat Huobi să înceapă să își mute operațiunile de tranzacționare la vedere la filiala Huobi Technology (Gibraltar) Co. Ca urmare, Huobi Group poate furniza servicii de tranzacționare la vedere prin intermediul Huobi Gibraltar, un exchange centralizat de active digitale care a fost reglementat în mod autoritar de GFSC. Jun Du, directorul general al Huobi Group, a declarat: "În prezent, Huobi Group este o societate de tranzacționare de tip "bursier":

"Sectorul criptomonedelor la nivel mondial se îndreaptă spre o creștere reglementată. [...] Întreprinderea trebuie să recunoască importanța alinierii activităților sale la această tendință."

Mai multe întreprinderi de criptomonede s-au retras din China ca urmare a interdicției stricte a țării privind criptomonedele. În timpul unei întâlniri a acționarilor, consiliul de administrație al Huobi a votat să își înceteze operațiunile și să părăsească China.

În urma ieșirii Huobi, alte platforme și companii legate de criptomonede, cum ar fi pool-urile de minare crypto și producătorii de echipamente de minare, au urmat rapid exemplul. Binance, BTC.com și Bitmain sunt doar câteva dintre organizațiile de pe această listă. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.