Știri crypto - O persoană a lansat în mod anonim o soluție scalabilă ETH 2.0 pe Medium - Lansare a unui nou instrument de decriptare ransomware - Fosta directoare executivă a băncii centrale chineze laudă Bitcoin - 17-06-2020

În timp ce lumea așteaptă implementarea staking pentru Ethereum (ETH) 2.0, o persoană ce își desfășoară activitatea sub pseudonimul „heyheeyheeey” a postat un articol Medium cu o soluție bazată pe protocol.

Știri crypto - O persoană a lansat în mod anonim o soluție scalabilă ETH 2.0 pe Medium - Lansare a unui nou instrument de decriptare ransomware - Fosta directoare executivă a băncii centrale chineze laudă Bitcoin - 17-06-2020

O persoană a lansat în mod anonim o soluție scalabilă ETH 2.0 pe Medium

În timp ce lumea așteaptă implementarea staking pentru Ethereum (ETH) 2.0, o persoană ce își desfășoară activitatea sub pseudonimul „heyheeyheeey” a postat un articol Medium cu o soluție bazată pe protocol.

Conceptul este un „design pentru o soluție ETH2 staking, pe lângă Argent, care este rapidă și ușor de folosit, astfel încât utilizatorii ce nu dispun de mult timp, cunoștințe sau aptitudini să se poată alătura încă de la început.” Argent este o soluție de tip crypto wallet, cu elemente de finanțe descentralizate, sau compatibilitate DeFi.

Ethereum 2.0 este în principiu un upgrade la rețeaua Ethereum, ce vizează scalabilitatea. Upgrade-ul introduce consensul Proof-of-Stake, sau PoS – solicitare de validare a rețelei către deținătorii de active, numiți stakeri, în locul unei solicitări către cei ce se ocupă de minare.   (Sursa EN)

Lansare a unui nou instrument de decriptare a virușilor de tip ransomware

Malware lab, Emsisoft, a lansat un instrument de decriptare ce permite victimelor să își recupereze fișierele criptate de către atacurile ransomware Tycoon, fără a trebui să plătească răscumpărarea. Primii care au descoperit ransomware-ul sunt cercetătorii de la divizia de securitate a BlackBerry, și au declarat că Tycoon folosește un fișier de tip Java, ce îl face mai greu de detectat, înainte de a instala conținutul ce criptează fișierele.

Brett Callow, analist pentru Emsisoft a declarat că, „Tycoon este un ransomware bazat pe Java, operat de o persoană, ce pare să vizeze în mod special companiile mici, și este instalat via un atac asupra RDP. Un ransomware ce folosește Java este neobișnuit, dar cu siguranță nu unic. Microsoft a făcut un avertisment cu privire la un alt ransomware bazat pe Java, PonyFinal, luna trecută.”

În ceea ce privește instrumentul de decriptare, Callow a adus niște clarificări asupra limitărilor acestuia: „[…] instrumentul funcționează doar pentru fișierele criptate cu varianta originală a Tycoon, și nu pentru fișierele criptate cu alte variante ulterioare. Aceasta înseamnă că va funcționa pentru fișierele ce au extensia .RedRum, dar nu si pentru cele cu extensia .grinch, sau .thanos. Din păcate, singura metodă de a recupera fișierele cu ultimele două extensii este plata răscumpărării.”

Cercetătorii BlackBerry precizează faptul că Tycoon ransomware poate opera atât pe computere cu Windows, cât și cu Linux, folosind aceeași tehnică de a cere plăți în criptomonede, precum Bitcoin (BTC).  (Sursa EN)

Fosta directoare executivă a băncii centrale chineze laudă „succesul comercial” al Bitcoin

Fosta vice-președintă a Băncii Populare Chineze, sau PBoC, Wu Xiaoling, a lăudat ceea ce aceasta numește, un „succes comercial” pentru Bitcoin. Conform presei locale, Wu a declarat în prefața cărții – „Talking to Top Cadres about Digital Currencies” – că, criptomonedele reprezintă cea mai de succes aplicație comercială a blockchain de până acum.

„Bitcoin este cea mai de succes aplicație comercială a tehnologiei blockchain. Bitcoin, ca monedă privată are o piață de bază, dar este de asemenea limitată la domeniul monedelor private.”

Totodată, aceasta a clarificat și câteva din punctele slabe, pe care crede că Bitcoin le întâmpină momentan:

„Astăzi în contextul existenței unui stat suveran, nu poate înlocui moneda fiat emisă de către stat. Bitcoin, chiar ca monedă privată, are slăbiciuni grave, deoarece monedele în sine trebuie să aibă o anumită valoare stabilă, pe când valoarea Bitcoin fluctuează foarte mult.”  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.