Știri crypto și blockchain - Companiile din China pariază pe blockchain în ciuda crizei provocate de COVID-19 - China și-ar putea lansa CBDC, fără ca cineva să realizeze - Website alcătuiește listă cu schimburi libere KYC - 08-07-2020

Conform studiului efectuat de Xinhua, numit „Blockchain în epoca post-epidemie”, 70% dintre companiile intervievate înainte de izbucnirea coronavirusului, rămân încă...

Știri crypto și blockchain - Companiile din China pariază pe blockchain în ciuda crizei provocate de COVID-19 - China  și-ar putea lansa CBDC, fără ca cineva să realizeze - Website alcătuiește listă cu schimburi libere KYC - 08-07-2020

Companiile din China pariază pe blockchain în ciuda crizei provocate de COVID-19

Conform studiului efectuat de Xinhua, numit „Blockchain în epoca post-epidemie”, 70% dintre companiile intervievate înainte de izbucnirea coronavirusului, rămân încă optimiste cu privire la potențialul tehnologiei blockchain.  Majoritatea consideră că implementarea tehnologiei blockchain ar putea ajuta la redresarea economiei naționale. Cei intervievați provin din zece industrii diferite, inclusiv companii specializate în blockchain, producție, comerț, managementul lanțurilor de aprovizionare și finanțe.

„Ca rețea de date de încredere între companii, blockchain rezolvă problema bazelor de date centralizate tradiționale ce nu pot genera încredere în rândul companiilor și rezolvă și problema colaborărilor pluripartite.” (Sursa EN)

China  și-ar putea lansa CBDC, fără ca cineva să realizeze

Glenn Woo, responsabil cu registrele bancare în regiunea Asia-Pacific a preconizat că monedele virtuale garantate de stat vor fi primele lansate la nivel mondial. Mulți analiști au preconizat faptul că China caută să recapete controlul asupra plăților interne prin intermediul CBDC, Woo estimând că mai mult de 96% din tranzacțiile companiilor mici sunt procesate de către AliPay , sau WeChat Pay.

Cu toate acestea, Woo oferă o explicație mai nuanțată, afirmând că, creșterea numărului de platforme digitale de plăți a fost cu permisiunea guvernului central al Chinei, și aliniată cu multe din obiectivele regimului – centralizarea majorității activităților financiare ale țării în cadrul unor platforme financiare, incluzând zonele rurale. Woo mai preconizează și că CBDG vor fi integrate într-o linie de plată existentă: „Din perspectiva unui retailer, nu ți-ai putea da seama că ceva s-a schimbat – totul va fi la fel ca înainte.”  (Sursa EN)

Website alcătuiește listă cu schimburi libere KYC împreună cu avertismente

Un nou website alcătuiește o listă cu fiecare exchange de criptomonede ce întâmpină noii utilizatori fără să îi oblige să ofere informații personale prin verificare de tip know-your-customer (KYC). Kycnot.me se ocupă doar cu exchange-urile ce acceptă Bitcoin (BTC) sau Monero (XMR), afirmând că BTC este cel mai puternic activ crypto, cu cea mai mare rată de adopție, iar XMR oferă cea mai puternică protecție a confidențialității.

Website-ul listează 14 platforme de tranzacționare fără aplicarea KYC, iar multe dintre acestea oferă o piață peer-to-peer pentru activele crypto. Cu toate acestea, site-ul a enumerat și avertismente referitoare la mai mult de jumătate din exchange-urile menționate – inclusiv constatarea unor restricții privind utilizarea fără verificare, elemente ciudate la retrageri, și solicitarea anumitor informații, în pofida absenței cerințelor de verificare. În mod surprinzător, lista nu cuprinde exchange-uri populare, precum Binance, KuCoin, sau BitMEX.

Conform unui manifest publicat de către deținătorul site-ului, pe Github, Kycnot își detaliază misiunea de a „conserva esența descentralizării și a autonomiei criptomonedelor, astfel încât oamenilor să le fie ușor să găsească modalități de încredere pentru a cumpăra, schimba, tranzacționa și folosi criptomonede, fără a trebui să se identifice în prealabil.”

Postarea afirmă că, criptomonedele au fost create „pentru a stopa dependența dintre utilizatori și entitățile centralizate, ce dețin controlul asupra economiei noastre”, adăugând că, „multe exchange-uri KYC și AML au început să se comporte în același mod precum băncile.” Totodată, site-ul invită membrii comunității să lase sugestii și recomandări. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.