Strategii de investitii crypto - portofoliu de criptomonede

Strategii de investitii crypto - portofoliu de criptomonede

O strategie de investitii crypto ar trebui sa se traduca printr-un portofoliu de criptomonede diversificat, care cuprinde Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), monede stabile (USDT, USDC) si valuta. O strategie de investitii crypto trebuie sa pluseze randamentul, dar si sa reduca riscul prin diversificarea portofoliului de criptomonede.

Odata ce portofoliul de criptomonede creste, acesta trebuie sa fie diversificat, iar strategia de investitii crypto trebuie sa includa BTC, ETH, altcoins si stable coins. Totusi, este de retinut ca un portofoliu de criptomonede eficient incepe cu BTC si ETH si poate include valuta, in cazul in care un investitor nu are incredere in monedele stabile.

Strategiile de investitii crypto eficiene presupun retragerea unei parti din capital alocat in diferite monede catre stablecoins sau valuta, astfel incat fondurile sa fie pregatite pentru urmatoarele achizitii.

In cazul in care un investitor este intr-un ciclu care merge in sus si este deja investit in piata, acesta ar trebui sa isi retraga o parte in monede stabile, pentru a se pregati de urmatorul bear market. In general, o strategie de investitii crypto cu randament ridicat presupune ca 30% din fonduri sa fie in monede stabile. Acest lucru asigura lichiditate in ccazul in care preturile scad si prezinta volatilitate mare. Acest procentaj difera in functie de strategia de investitii crypto si de momentul din piata.

Una dintre strategiile de investitii crypto aplicate de investitorii in active digitale se numeste Dollar Cost Average (DCA), care este utilizata in mai multe piete financiare. Strategia de investitii consta in investitiile facute la intervale regulate de timp, pentru a obtine un cost mediu de achizitie cat mai bun. Strategia de investitii crypto DCA este in special eficienta cand piata este intr-un trend descendent, dar si daca piata este in crestere si investitorul considera ca o criptomoneda are potential pe termen lung.

O strategie de investitii crypto presupune analizarea criptomonedelor si setarea asteptarilor, tintelor si limitelor inca de la inceput. Un portofoliu de criptomonede bine definit presupune un plan eficient inca de la inceput. Un investitor trebuie sa fie atent la volumul de tranzactii la cumparare si vanzare si sa foloseasca metoda Dollar Cost Averaging.

Aflati mai multe despre strategiile de investitii crypto, in cadrul emisiunii Crypto Club, realizata de Ziarul Financiar, in parteneriat cu platforma premium de tranzactii Tradesilvania.com:

Deschide-ți cont și începe să investești sau tranzactionezi chiar astăzi