Studiu piata criptomonede - Romania este in topul celor mai deschise tari spre ecosistemul crypto

Studiu piata criptomonede - Romania este in topul celor mai deschise tari spre ecosistemul crypto

In 2018, ING si Ipsos au dezvoltat un studiu despre piata crypto. Studiul a cautat sa inteleaga ecosistemul criptomonedelor, potentialul crypto ca instrument de investitii si impactul de viitor al criptomonedelor.

Popularitate criptomonede

Studiul arata faptul ca majoritatea oamenilor din 11 dintre cele 13 tari din Europa, care au facut parte din sondaj, au auzit de criptomonede. Ponderea este egala sau depaseste 50% in fiecare tara, cu exceptia Belgiei.

In Romania, 75% din respondenti au spus ca au auzit despre criptomonede, un procent superior fata de media europeana compilata de studiu, care este de 66%. Acest lucru denota faptul ca inca din 2018, interesul pentru crypto este mai ridicat in Romania decat in multe tari europene.

Detinere criptomonede

Sondajul arata ca mai putin de 10% din respondentii europeni au achizitionat criptomonede. In timp ce in tari ca Franta si Germania procentul nu trece de media mentionata, sondajul arata ca in Romania, 12% din respondenti au raspuns pozitiv la intrebarea despre detinerea de crypto. In acelasi timp, sondajul arata ca romanii care inca nu detin crypto sunt mai predispusi sa intre pe piata crypto decat alti participanti europeni.

Acest rezultat reprezinta dorinta romanilor de a detine crypto si presupune construirea unui cadru legal coerent pentru tranzactionarea si investirea cu criptomonede.

Informatii crypto de la specialisti

Sondajul arata ca in Romania, utilizatorii crypto prefera informatiile de la platforme specializate cum este Tradesilvania. Cu un procent de 38% din respondenti, utilizatorii romani sunt mai increzatori in specialistii crypto decat alti utilizatori europeni sau americani.

Aceste rezultate denota faptul ca utilizatorul roman de crypto are o intelegere mai buna a ecosistemului crypto si prefera sa se informeze de la specialistii din domeniu.

Criptomonedele in 2022

Pentru a valida cresterea ponderii criptomonedelor in piata financiara si de investitii digitale in 2022, echipa Tradesilvania lucreaza la un studiu de piata relevant pentru Romania.

Platforma Tradesilvania incurajeaza educatia financiara despre crypto prin tot ceea ce face si doreste sa creasca interesul in ecosistemul blockchain. In acelasi timp, echipa se dezvolta constant si implementeaza actualizari in platforma si aplicatie, pentru ca utilizatorul sa aiba cea mai buna experienta de tranzactionare crypto din Romania.

Tradesilvania ofera acces la 44 de criptomonede, 101 de paritati crypto, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila, care permite utilizatorului sa acceseze portofoliul de oriunde si oricand. Creeaza-ti cont pe platforma si tranzactioneaza criptomonede intr-un mod simplu si rapid!