Tehnologia blockchain in media - divertisment prin contracte inteligente (smart contracts)

Tehnologia blockchain in media - divertisment prin contracte inteligente (smart contracts)

Utilizarea tehnologiei blockchain in media si divertisment este un domeniu emergent, deoarece industria media este inca un spatiu care observa potentialul registrelor descentralizate.

Intr-un mediu plin de intermedieri, distributie inegala a profitului si alte ineficiente, tehnologia blockchain isi gaseste locul ca o solutie importanta pentru a eficientiza gestionarea drepturilor digitale si pentru dezvoltarea unui sistem media mai transparent. In acest articol, exploram cinci aplicatii blockchain in media si divertisment.

Plati blockchain pentru drepturi de autor

Studiile din ultimii ani arata ca industria muzica prezinta o distributie inegala a profitului. Un studiu din 2018 a descoperit ca in Statele Unite, datorita intermediarilor, artistii au primit doar 12% din profituri.

Tehnologia blockchain se dovedeste a fi solutia potrivita pentru eficientizarea platilor catre artisti. Acest lucru se poate face prin implementarea de contracte inteligente (smart contracts), care indeplinesc conditii predeterminate, cum ar fi eliberarea platilor catre destinatarul potrivit. Acest lucru permite un sistem mai echitabil si mai eficient, care rasplateste in mod corespunzator artistii.

Microplati si plati bazate pe utilizare prin blockchain

Pe masura ce obiceiurile de utilizare media si divertisment se schimba, industria a fost nevoita sa se adapteze, pentru a pastra atentia publicului. Cercetarile recente arata ca pandemia de COVID - 19 a influentat si mai mult modul in care utilizatorii consuma continut. In timp ce numarul de abonamente de streaming au crescut initial, in timpul lockdown-ului, in prezent consumatorii cauta sa anuleze abonamentele pe care nu le folosesc. Acest lucru creeaza o piata competitiva, in care publicul cauta cea mai buna experienta si cel mai bun pret.

Microplatile si platile bazate pe utilizare, transferate pe blockchain, le permit consumatorilor sa plateasca pentru exact ceea ce isi doresc. In acelasi timp, contractele inteligente (smart contracts) se asigura ca artistii primesc platile intr-un mod eficient.

Intr-un ecosistem media de tip blockchain, si furnizorii beneficiaza, deoarece pot atrage utilizatori care nu doresc sa achizitioneze abonamente recurente, fiind mai confortabili cu microplati sau plati individuale.

Statistici advertising pe blockchain

Datorita traficului cu boti, traficului invalid si reclamelor ascunse, strategiile agentiilor de publicitate rezulta intr-o rentabilitate scazuta. Dar, prin implementarea tehnologiei blockchain, agentiile de publicitate pot genera statistici constante, sigure si transparente, care le permit atat expertilor advertising, cat si clientilor acestora sa urmareasca si sa atribuie in mod corect valorile publicitare. Intr-un ecosistem blockchain, bugetul de publicitate este eficientizat, iar statisticile de advertising sunt mai exacte.

Eliminarea intermediarilor prin blockchain

In ceea ce priveste continutul digital, tehnologia blockchain poate elimina agregarea de continut si poate permite consumatorilor si creatorilor sa interactioneze fara intermediari costisitori. Industria divertismentului ramane in mare masura complicata de anumite platforme de intermediere, care limiteaza veniturile pentru creatori si ingreuneaza experienta pentru utilizatori.

Cu ajutorul contractelor inteligente (smart contracts), platile se pot automatiza, iar mecanismele de consens pot sa valideze datele si sa genereze statistici corecte si transparente, de la vizualizari pana la rapoarte de plata. Transformarea blockchain in media reprezinta o eliminare a intermediarilor problematici si o eficientizare a domeniului.

Reducerea fraudei si pirateriei

Pirateria si frauda este una dintre cele mai importante probleme cu care se confrunta industria media. Cantitatea mare de copii contrafacute ale continutului genereaza pierderi importante pentru artisti si creatori. Ecosistemul blockchain este o solutie de viitor pentru prevenirea pirateriei, fiind inca o aplicatie blockchain nedezvoltata intr-un mod semnificativ.

Cazurile de utilizare blockchain in media si divertisment sunt in crestere. In timp ce in anumite domenii, cum este preventia pirateriei, exista inca loc de crestere, tehnologia blockchain permite acestui domeniu dinamic sa se remodeleze pentru o noua era digitala.

Tradesilvania ofera acces la tranzactionare cu 44 de criptomonede, 101 de paritati crypto - RON, EUR, USDT, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila, care permite utilizatorului sa acceseze portofoliul de oriunde si oricand. Creeaza-ti cont pe platforma si tranzactioneaza criptomonede intr-un mod simplu si rapid!