Tehnologia Blockchain, soluția eficientă contra traficului de persoane

Traficul de persoane a cunoscut o creștere alarmantă. Sunt vizate categorii vulnerabile social, educațional. Traficanții exploatează acele hibe pe care le identifică în sistemul societății în care trăiește, profită de...

Tehnologia Blockchain, soluția eficientă contra traficului de persoane

Traficul de persoane a cunoscut o creștere alarmantă. Sunt vizate categorii vulnerabile social, educațional. Traficanții exploatează acele hibe pe care le identifică în sistemul societății în care trăiește, profită de lipsa de educație, de lipsurile materiale, de credulitatea celor pe care îi supun acțiunii de trafic de persoane.

Traficanții sunt receptivi la nou, ei alegând să-și ascundă banii murdari tocmai în elemente noi cum ar fi cripto monedele. Tocmai de aceea, cei ce luptă contra traficului de persoane trebuie să înțeleagă că singura soluție eficientă pentru combaterea acestor activități este implementarea rapidă a tehnologiei Blockchain în procesul de gestionare a bazelor de date din Poliție, Justiție, alte structuri de siguranță publică națională și internațională.

Totodată, implementarea tehnologiei Blockchain poate ajuta atunci când trebuie monitorizată exploatarea minorilor pentru muncă pe continentul african mai ales. Marile companii lider de piață în IT au înțeles că pot conta pe Blockchain și au decis să sprijine inițiativa, fiind de acord să nu folosească în produsele lor minereuri și alte materii prime provenite din zone unde se folosește munca ilegală a minorilor.

Apelul la tehnologia Blockchain este o soluție eficientă, pentru a optimiza procesul de supraveghere, prindere și deținere a unui traficant, după ce este arestat. Traficantul acționează fiindcă știe cât durează, din punct de vedere birocratic să fie dat în urmărire, cât durează ca datele despre el să ajungă dintr-o parte în alta, asta dacă este sigur că el este cel vizat. Cu ajutorul tehnologiei Blockchain poate exista o bună monitorizare a condamnaților, a recidiviștilor eliberați, iar dacă se produce o infracțiune, atunci este ușor de recunoscut modul de operare al unuia sau altuia dintre traficanți, dacă el este sau nu închis, dacă închis fiind își coordonează activitatea ilegală din spatele gratiilor prin interpuși.

De asemenea, prin tehnologia Blockchain se va ști dacă o infracțiune este rezultatul acțiunii singulare, izolate a unui infractor, sau este rezultatul unei rețele. În acest din urmă caz, cei ce vor să lupte contra infractorilor vor ști cât de extinsă este rețeaua, care părți ale ei sunt active, cum poate să fie oprită, cum poate rețeaua să se activeze în altă parte, cu alți membri, în caz că una dintre grupări este destructurată parțial sau total.

Așadar, tehnologia Blockchain eficientizează lupta contra infracționalității, prin facilitarea acțiunii, determinată de reducerea birocrației și circulația rapidă a informație între cei îndrituiți să aibă acces la ea.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu cripto monede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.

Pastreaza cripto monedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.