TRON (TRX) - Coin of the Week

TRON (TRX) - Coin of the Week

Lansat in 2017, TRON a atras un grup de investitori si dezvoltatori in jurul unei viziuni asupra modului in care criptomonedele ar putea remodela internetul. Elementele de baza TRON cum sunt aplicatiile descentralizate (dApps) si contractele inteligente (smart contracts) au fost initiate de alte proiecte inainte de lansarea sa. In acelasi timp, Tron a imprumutat elemente de la Ethereum, pentru a dezvolta o retea compatibila cu una dintre cele mai importante tehnologii blockchain.

Cum a aparut criptomoneda TRON?

Proiectul TRON a fost dezvoltat de antreprenorul Sun Yuchen (Justin Sun). Cu o prezenta consacrata in China, Sun a fondat anterior aplicatia audio Peiwo si a reprezentat Ripple, compania care gestioneaza criptomoneda XRP, inainte sa infiinteze Tron Foundation in 2017. Sun a reusit sa atraga interesul din partea diferitelor domenii, inclusiv industria jocurilor video si industria aplicatiilor de ride sharing.

TRON se diferentiaza cu o strategie axata pe piata din Asia si pe traducerea documentelor sale tehnice intr-o varietate de limbi folosite in Asia. TRON a castigat atentie in 2018, cand TRON Foundation a achizitionat reteaua peer-to-peer BitTorrent. Aceasta achizitie a determinat lansarea unui token BitTorrent prin reteaua blockchain Tron, in 2019.

Cum functioneaza criptomoneda TRON?

Dezvoltat initial ca un token bazat pe Ethereum, TRON a migrat in cele din urma catre propria retea in 2018. TRON foloseste un model similar cu ETH, ceea ce inseamna ca datele criptografice controleaza accesul la soldurile de TRX.

Tehnologia TRON directioneaza schimbul de date prin trei procese:

  • Reteaua calculeaza instructiunile scrise in Java sau Solidity (un limbaj conceput pentru Ethereum) si le proceseaza printr-o masina virtuala,
  • Utilizatorii TRON dezvolta portofele si aplicatii alimentate prin criptomoneda TRX,
  • Tehnologia TRON segmenteaza datele blockchain si datele despre contractele inteligente (smart contracts)

Pentru a ajunge la un consens asupra registrului sau descentralizat, TronTRON  foloseste un sistem in care un grup de 27 de “reprezentanti” sunt alesi pentru a valida tranzactiile si a mentine istoricul sistemului. Grupul este ales la fiecare sase ore si castiga capacitatea de a colecta unitati de TRX generate de protocol.

Aplicatii ale monedei TRON

  • Tranzactii rapide si eficiente,
  • Aplicatii descentralizate (dApps),
  • Stocarea si distributia de continut.

Avantajele criptomonedei TRON

  • Scalabilitate ridicata,
  • Aplicabilitate,
  • Siguranta si confidentialitate.

Pentru mai multe informatii cu privire la TRON mergi pe pagina Pret TRON.

Criptomoneda TRON in 2023

Fondatorul Tron, Justin Sun, a dezvaluit un obiectiv important pentru TRON in 2023: Cel putin 5 tari sa adope TRX ca un mijloc legal de plata.

Indicatori TRON

Market Cap TRON (TRX): 5.8 miliarde EURO

Pret TRON azi: 0.06 EURO

Volum de tranzactionare TRON (24 ore): 342 milioane EURO

Comunitate TRON

https://twitter.com/trondao

Cele mai noi stiri despre TRON

Reteaua TRON a adoptat recent o propunere de modificare a mecanismului energetic in cadrul sistemului de contracte inteligente. Noul model va folosi un “model energetic dinamic” care creste costurile de tranzactie pentru proiectele nelichide. Modificarea nu are impact asupra altor aplicatii dApp din ecosistemul TRON.

Justin Sun, fondatorul Tron a anuntat introducerea unui nou sistem de plati pentru a sprijini dezvoltarea instrumentelor de tip AI. Potrivit anuntului, Sun se asteapta ca TRON sa fie utilizat pentru furnizarea unui cadru de plata descentralizat in cazul sistemelor AI.

Cum cumpar criptomoneda TRON

Pe platforma Tradesilvania poti sa cumperi si sa vinzi criptomoneda TRON (TRX) sau alte tipuri de criptomonede, precum Ethereum (ETH) si MultiversX (EGLD). In platforma noastra, ai posibilitatea de a include unitatile de TRON (TRX) in serviciul de Savings, prin care poti genera venit pasiv.

Creeaza-ti cont si cumpara criptomoneda TRON pe platforma premium de investitii crypto din Romania!