UEFA intenționează să vândă bilete pentru Turneul Final European de Fotbal 2020 folosind tehnologia Blockchain

UEFA intenționează să vândă bilete pentru Turneul Final  European de Fotbal 2020 folosind tehnologia Blockchain

Uniunea Europeană de Fotbal Asociație  (UEFA) va iniția un parteneriat cu unul dintre principalii furnizori de portofele mobile Ethereum AlphaWallet cu scopul declarat de a vinde  20.000 de bilete VIP pentru Turneul European  de Fotbal Euro 2020 organizat de către UEFA. Este a doua oară când AlphaWallet se implică într-o mare competiție de fotbal. Anul trecut, Alpha Wallet s-a asociat cu organizația sportivă chineză Shankai pentru Cupa Mondială de Fotbal FIFA 2018,  competiție găzduită de Federația Rusă. UEFA intenționează să vândă bilete pentru Turneul Final 2020 folosind tehnologia Blockchain.

În anul 2020, pentru că se vor aniversa 60 de ani de la primul turneu final european UEFA, meciurile se vor desfășura în 12 orașe europene, printre care și Capitala României, București. Practic, UEFA intenționează să vândă bilete pentru Turneul Final de Fotbal 2020 folosind tehnologia Blockchain, pentru a veni în ajutorul publicului, fiindcă, Ediția 2020, a Turneului European de Fotbal se va desfășura în state europene diferite cu legislații diferite și nu într-un stat sau maxim două, ca până în prezent. Măsura va duce, evident la securizarea tranzacțiilor și la certitudinea validității biletelor, evitarea înșelătoriilor în mediul virtual și nu numai.

Directorul general al AlphaWallet, Victor Zhang a declarat pentru publicația Digital Journal că „Agentul de vânzări exclusiv al UEFA oferă bani, bilete și ancoră de încredere, noi oferim tehnologii.” UEFA intenționează să vândă bilete pentru Turneul European de Fotbal UEFA 2020 pentru ca localizarea biletelor să se facă mult mai eficient. Practic, furnizorii de servicii vor verifica biletele fără a fi necesară conectarea la sistemul centralizat de ticketing al UEFA. Victor Zhang a precizat că un client VIP ar putea utiliza serviciul pentru a accesa reduceri la servicii precum cazare, transport și cumpărături „fără a se înscrie folosind un cont la fiecare serviciu și a parcurge procesul lung pentru a verifica faptul că acest client deține un bilet real. Nu mai există hârtie, nu mai înregistrați-vă / conectați-vă, nu mai utilizați funcțiile ”copiați / lipiți”, a declarat sursa citată.

Folosirea tehnologiei Blockchain are ca scop limitarea, sau chiar eradicarea speculei cu bilete: „Înseamnă că nu mai există o piață primară sau secundară, va exista o singură piață liberă, deschisă și reglementată. Liber înseamnă [mai puține] fracții; [deschide înseamnă] deschis tuturor celor care doresc să participe; Regulile privind mijloacele reglementate sunt definite folosind contracte inteligente", a declarat Directorul general al AlphaWallet,  Victor Zhang.

Deoarece biletele vor fi emise pe Blockchain-ul Ethereum, autenticitatea biletului este verificată instantaneu, permițând astfel transferul peer-to-peer al biletelor și contribuind, de asemenea, la limitarea distribuției biletelor false, a declarat Victor Zhang. În plus, dacă persoana care a cumpărat biletele dorește să le vândă, o poate face pe Blockchain, la fel cum se procedează în cazul transferului de criptomonede.

Acest fapt, este fără îndoială, un mijloc de creștere a popularității criptomonedei Ethereum, în raport cu alte criptomonede, ceea ce va determina o creștere a tranzacțiilor cu Ethereum și, implicit, un preț, respectiv o valoare de piață mai mare pentru această criptomonedă.

În anul  2019, a precizat Victor Zhang, directorul general al AlphaWallet, în întreaga lume erau 941.400.000 de utilizatori de bilete digitale: „Deși tehnologia nu este încă pregătită pentru o ”tokenizare” completă (introducerea generalizată a token-urilor) a economiei globale, este aproape. Există sute de piese care lipsesc care trebuie dezvoltate pentru ca tokenizarea completă să aibă loc. ”

De exemplu, UEFA intenționează să vândă bilete pentru Turneul Final de Fotbal 2020 folosind tehnologia Blockchain, utilizând un contract inteligent pentru a restricționa numărul revânzărilor  unui bilet și profiturile maxime pe care le pot obține vânzătorii de ocazie.

Practic, UEFA ar reuși să înlocuiască definitiv intermediarii, rentabilizând activitatea de vânzare. UEFA arată că, în total, au fost disponibile 3 milioane de bilete pentru întreaga competiție, unică, până în prezent, prin modalitatea în care se va desfășura.

Echipa Tradesilvania