Va reuși tehnologia Blockchain să remodeleze imaginea Europei Digitale?
Până în primăvara anului 2020, a devenit inevitabil că trăim acum într-o lume cu un viitor de neclintit. Schimbarea o dată iminentă, acum alimentată de focarul de coronavirus, a accelerat ritmul adopției tehnologice, iar domeniul financiar a fost printre primele industrii care l-au acceptat.
Până în primăvara anului 2020, a devenit inevitabil că trăim acum într-o lume cu un viitor de neclintit. Schimbarea o dată iminentă, acum alimentată de focarul de coronavirus, a accelerat ritmul adopției tehnologice, iar domeniul financiar a fost printre primele industrii care l-au acceptat. Trecerea de la o cultură bazată pe numerar la plățile cu carduri în multe țări conservatoare din Europa a devenit și mai notabilă, alături de un interes din ce în ce mai mare pentru criptomonede si, în special, pentru monede. Ceea ce ar fi trebuit să necesite încă câțiva ani de maturitate a criptelor a devenit urgentă, în condițiile în care numerarul fizic a devenit un potențial vector de transmitere a virusului, în timp ce noi niveluri de stimulent financiar au văzut că temerile inflației fac mult mai dorite criptomonedele.
Banii ar putea deveni curând o relicvă a trecutului. În cele din urmă, acesta poate fi considerat nu doar depășit, ci un element periculos într-o lume post-criză, deoarece nimeni nu este sigur când se va încheia pandemia COVID-19 și la ce să ne așteptăm în continuare. Distanțarea socială și interacțiunile la distanță vor rămâne probabil în loc timp de ceva timp, dacă nu chiar ani și lucruri, cum ar fi drone de livrare, mașini fără șofer și robotică au câștigat mai multă expunere și interes reînnoit.
Spre deosebire de Statele Unite și Asia, care au o atitudine pozitivă față de inovațiile și noile tendințe diferite, Europa a fost cunoscută pentru respectarea tradițiilor și conservatorismului. Dar a venit timpul să îmbrățișezi schimbarea.
În Germania, în mod tradițional o țară iubitoare de numerar, plățile cu cardul au depășit recent numerar pentru prima dată în istorie. Se estimează că principala cauză a acestei schimbări rapide de gândire sunt măsurile de protecție a sănătății necesare în Uniunea Europeană și în restul lumii, care obligă oamenii să își reconsidere atitudinea față de numerar. Mai mult de jumătate din plățile efectuate în prezent cu cardul sunt fără contact, comparativ cu 35% înainte de criza coronavirusului, potrivit Agenției de Credit Germane. Așadar, deși se pare că numerarul nu va dispărea în Germania în curând, mai ales când este vorba de sume mai mici, tendința este deja acolo - și se accelerează.
Mai mult, valoarea plăților cu funcție de card de credit în Germania a crescut treptat în ultimii cinci ani. De exemplu, în 2013, valoarea plăților s-a ridicat la aproximativ 4,5 miliarde de euro, dar până în 2018, aceasta a crescut la 7,8 miliarde de euro.
În plus, milenialii au contribuit, de asemenea, la schimbarea plăților digitale fără contact, deoarece încrederea tinerei generații în noile tehnologii, cum ar fi criptocurrențele, a atins niveluri record.
Ținând cont de faptul că numărul de infecții COVID-19 din Germania a depășit deja 170.000, conservatorismul a dat loc progresului - și nu este singura țară în care se întâmplă acest lucru. Pandemia a afectat întreaga lume, sectorul guvernamental devenind tot mai interesat de evoluția blockchain-ului și a criptomonedelor pentru a accelera crearea cadrelor de reglementare și a soluțiilor în monedă digitală a băncii centrale.
Până la sfârșitul anului 2019, cererea pentru cazuri de utilizare a monedei digitale devenise mai evidentă, iar guvernele au început să își schimbe punctul de vedere cu privire la cripto și tehnologia blockchain, realizând că nu este o destinație pentru geek, ci mai degrabă, o tehnologie potențială pentru a construi o nouă strat de fundație pentru un sistem financiar mai bun, care îmbunătățește multe operațiuni.
Mai mult, în temeiul unei legi care a fost adoptată la sfârșitul lunii decembrie 2019, custodii de active digitale sunt acum obligați să obțină o licență, ceea ce presupune că fiecare companie care lucrează în prezent cu cripto și vizează clienții germani trebuie să anunțe Autorității de Supraveghere Financiară din Germania, sau BaFin, intenția sa pentru a obține o licență înainte de 1 aprilie și a depune o cerere înainte de 1 noiembrie 2020.
Între timp, China a fost în fruntea acestor evoluții odată cu yuanul său digital, iar corporațiile precum McDonald's, KFC și Starbucks s-au alăturat inițiativei.
Active precum Bitcoin (BTC) au fost deja acceptate în unele țări - de exemplu, Burger King este cunoscut ca unul dintre primele lanțuri internaționale de fast-food care îl acceptă ca mijloc de plată. Se presupunea că vizitatorii au putut cumpăra burgeri cu cripto în 2016 de la filiala din Olanda a lanțului de fast-food. Ulterior, filiala germană a Burger King a început să accepte Bitcoin pe site-ul său și în aplicația mobilă.
În prezent, mai multi europeni cred că monedele digitale sunt aici pentru a rămâne. Nu numai că măsurile de siguranță COVID-19 ne conduc mai departe către o utopie de tip science-fiction, dar tehnologia care stă la baza criptocurrențelor și a blockchainului are potențialul autentic de a perturba peisajul financiar, de a reduce intermediari și de a furniza un nivel de bază mai bun pentru plăți, achiziții și decontări corporative.
Echipa Tradesilvania
Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.
Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.