Yuanul digital pregătit pentru teste de către Banca Populară Chineză

China a fost unul dintre precursorii dezvoltării unei monede digitale a băncii centrale (CBDC) cu câteva luni înainte ca alte țări și băncile lor centrale să se prindă.

Yuanul digital pregătit pentru teste de către Banca Populară Chineză

China a fost unul dintre precursorii dezvoltării unei monede digitale a băncii centrale (CBDC) cu câteva luni înainte ca alte țări și băncile lor centrale să se prindă. Cu toate acestea, odată cu faza sa lungă de pregătire, mulți au început să se întrebe dacă yuanul digital al Chinei s-ar dezvolta la timp, mai ales că pandemia COVID-19 continuă prezintă o oportunitate ideală pentru lansarea monedei digitale. După luni de așteptare și actualizări vagi de la Banca Poporului Chinez (PBOC), yuanul digital a intrat în cele din urmă într-o fază de testare pilot în patru orașe, condusă de Banca Agricolă Chineză (ABC) deținută de stat.

Yuanul digital al Chinei este mai frecvent cunoscut sub numele de DC / EP. Utilizatorii pot accesa aplicația mobilă creată de ABC atât pe Android cât și pe iOS, unde utilizatorii se pot bucura de funcții precum portofelul DC / EP încorporat și tranzacțiile de plată prin scanerul de cod QR sau pur și simplu atingând telefonul altcuiva. Procesul este disponibil doar în Shenzhen, Chengdu, Suzhou și Xiong An în prezent și numai pentru utilizatorii care au fost listați.

Banca Centrală a Chinei a confirmat că va testa o aplicație mobilă pentru stocarea și schimbul de yuani digitali, după ce capturile de ecran au circulat pe rețelele de socializare.

Banca Poporului Chinez (PBoC) își propune să efectueze teste interne pentru moneda digitală națională (DECP) la Shenzhen, Suzhou, Xiong's și Chengdu, potrivit declarației băncii de vineri. Aceleași patru orașe au fost numite pe o pagină de înregistrare pentru cererea de testare.

"Informațiile despre zvonuri despre DECP pe internet fac parte din testul procesului nostru de cercetare și dezvoltare și nu înseamnă că yuanul digital a fost lansat oficial", a declarat un oficial fără nume de la Institutul de Monedă Digitală din China.

Oficialul a spus că proiectele pilot din aceste patru orașe sunt teste interne cu circuit închis care nu vor afecta operațiunile comerciale ale companiilor implicate, piețele financiare chineze sau circulația monedei fiat în afara mediului de testare.

PBoC nu a oferit un program clar pentru proiecte. Cu toate acestea, banca a spus că intenționează să deruleze un alt test intern în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă găzduite la Beijing în 2022.

Banca Centrală chineză a reunit un grup de lucru pentru a studia o potențială monedă virtuală națională în 2014. Aprobată de Consiliul de Stat, PBoC a invitat bănci comerciale majore de stat și alte instituții influente să proiecteze un sistem pentru yuanul digital în 2017. Banca a negat raportează în august că intenționează să lanseze yuanul digital în noiembrie 2019.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.