Zilliqa - ZIL - disponibil in platforma Tradesilvania

Zilliqa - ZIL - disponibil in platforma Tradesilvania

Criptomonedele și platformele de smart contracts existente au probleme de scalabilitate, cu un număr limitat de tranzacții pe secundă, de obicei mai mic de 10. Întrucât numărul de aplicații ce utilizează criptomonede și platforme de smart contracts este în creștere, crește și cererea pentru procesarea unui volum ridicat de tranzacții.

Zilliqa vine cu o soluție pentru problema scalabilității, utilizând propria tehnică unică de sharding, ce permite blockchain-ului să scaleze liniar, în timp ce rețeaua crește în mărime. Abilitatea sa de a gestiona un volum mare de tranzacții o face potrivită pentru întrunirea cerințelor și nevoilor companiilor.

Până la sfârșitul anului 2017, Zilliqa și-a asigurat 20 de milioane de $ din finanțări private, ceea ce înseamnă că nu a avut nevoie de o ICO pentru a-și dezvolta platforma. Cu toate acestea, echipa a hotărât să țină o ICO, din care a strâns 22 milioane de $ între decembrie 2017 și ianuarie 2018.

Ca adaos la utilizarea de mecanisme, bine studiate, pentru validarea tranzacțiilor, Zilliqa se bazează pe primul limbaj smart contract, safe-by-design, numit Scilla. Acest limbaj de programare se adresează bine-cunoscutelor vulnerabilități de securitate, cu care alte limbaje de programare încă se confruntă.

Utilizând rețele subdivizate, Zilliqa poate procesa tranzacții de o manieră descentralizată, fără a avea nevoie de un coordonator de încredere. Arhitectura rețelei sale permite platformei să rămână descentralizată, în timp ce crește și se extinde.

Tokenul ZIL

ZIL sunt tokenii ce alimentează rețeaua blockchain Zilliqa. Aceștia pot fi utilizați pentru executarea de smart contracts, pentru a recompensa pe cei ce minează, pentru a acoperi comisioane la tranzacții, etc.

Zilliqa are o ofertă limitată, de 21 miliarde de tokeni ZIL. Fiecare TX-Block final vine cu o recompensă, care generează noi tokeni, pentru o perioadă de 10 ani, după care, în timp va scădea. Scopul Zilliqa este să mineze aproximativ 80% din tokeni în primii 4 ani și restul de 20% în următorii 6 ani.

Reducerea graduală a recompenselor pentru blocuri înseamnă că hashrate-ul va rămâne stabil. Compania se așteaptă ca după 10 ani să ajungă la un nivel semnificativ de scalare, atât în ceea ce privește numărul de noduri din rețea, cât și numărul de utilizatori care efectuează tranzacțiile, astfel încât rețeaua să se poată susține, fără a mai fi nevoie de noi tokeni în sistem.

De cand se poate tranzactiona ?

Criptomoneda Zilliqa (ZIL) se va putea tranzactiona pe platforma Tradesilvania incepand cu data 21.10.2020 ora 10:00.

Incasare ZIL: incepand cu saptamana viitoare.

Perechi ZIL

Pentru inceput Zilliqa (ZIL) se va putea tranzactiona in pereche cu RON si EURO.

Echipa Tradesilvania