Bancherii si specialistii fintech migreaza spre ecosistemul crypto

Bancherii si specialistii fintech migreaza spre ecosistemul crypto

Directori importanti din domeniul bancilor de investitii incep sa faca transferul din finantele traditionale catre ecosistemul criptomonedelor. Specialistii in finante incep sa observe mult potential in dezvoltarea spatiului crypto si observa posibilitatea unor recompense financiare si profesionale semnificative in domeniul blockchain.

Un exemplu relevant pentru aceasta tranzitie este platforma de tranzactionare crypto din Hong Kong, Amber Group. In ultimul an, compania a adaugat angajati de la Goldman Sachs, Morgan Stanley si Royal Bank of Scotland. In plus, firma de tranzactionare crypto doreste continuarea angajarilor in Asia, Europa si SUA.

Potrivit recrutorilor din domeniul financiar, tot mai multi bancheri si specialisti fintech prefera sa faca tranzitia spre ecosistemul crypto, in ciuda faptului ca institutiile clasice si bancile consacrate incep sa investeasca in sectorul descentralizat. Citigroup a dezvoltat anul trecut o noua echipa concentrata pe active digitale, iar gigantul JPMorgan a recrutat specialisti blockchain si analizeaza spatiul Metaverse ca investitie de termen lung.

In urma cresterii Bitcoin in 2017, anul 2018 a vazut un val similar de bancheri care au facut tranzitia din domeniul financiar clasic catre criptomonede. In acelasi ani, banci importante, precum Goldman Sachs, au inceput explorarea unui serviciu de tranzactionare crypto.

In 2021, cresterea pietei crypto si sustinerea criptomonedelor din partea unor personaje influente, cum este Elon Musk, fondatorul Tesla, au impins activele digitale la o capitalizare de piata de 3 trilioane USD. Acest parcurs pozitiv a determinat mai multi fosti directori din domeniul finantelor sa infiinteze noi firme de investitii crypto sau sa se alature unor companii din ecosistemului descentralizat.

In acelasi timp, oscilatiile observate in piata crypto au atras atentia autoritatilor de reglementare din intreaga lume, care au evidentiat importanta unui cadru legislativ in ecosistemul criptomonedelor. Totusi, tranzitia bancherilor si specialistilor fintech catre spatiul crypto-blockchain reprezinta un pas important pentru dezvoltarea domeniului si adoptia criptomonedelor la nivel global.

Tradesilvania ofera acces la 47 de criptomonede, 107 de paritati crypto, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila, care permite clientului sa acceseze portofoliul de oriunde si oricand. Creeaza-ti cont pe platforma si tranzactioneaza criptomonede intr-un mod simplu si rapid!