Cum sa tranzactionezi Bitcoin in siguranta in Romania

Cum sa tranzactionezi Bitcoin in siguranta in Romania

Stim cat este de important ca procesele de cumparare si tranzactionare a criptomonedelor sa fie sigure, fara riscuri prea mari. La Tradesilvania punem pret pe increderea utilizatorilor nostri, de aceea am redactat acest ghid de tranzactionare Bitcoin la cele mai inalte niveluri de securitate si siguranta.

Uneltele si sistemele pentru achizitionarea, depozitarea si tranzactionarea de Bitcoin sunt inca la inceputul drumului. Ele pot fi dificil de inteles si utilizat, mai ales cand vine vorba de siguranta monedelor.

Echipa Tradesilvania tine cont de riscurile asociate cu tranzactionarea de Bitcoin si alte criptomonede si incercam mereu sa imbunatatim si sa mentinem siguranta clientilor nostri.

Cum sa tranzactionezi Bitcoin in siguranta

Orice metoda de depozitare a criptomonedelor poate fi vulnerabila la atacuri; din fericire, exista cateva masuri pe care le poti lua pentru a asigura cel mai inalt nivel de securitate a conturilor si monedelor tale atunci cand folosesti un exchange.

1.     Depoziteaza banii pe un exchange numai pentru tranzactionarea pe termen scurt. Astfel, monedele vor fi accesibile in cazul in care vrei sa investesti rapid si frecvent. Pentru investitiile pe termen lung, recomandam utilizarea unui portofel digital hardware, precum Ledger. Vezi care sunt cele mai bune portofele hardware aici.

2.     Foloseste parole puternice si greu de ghicit, preferabil insiruiri aleatorii de caractere diverse. Astfel de parole sunt extrem de sigure si pot fi generate si depozitate printr-un Password Manager si accesate numai de catre tine.

3.     Pe langa o parola eficienta, ai nevoie de al doilea factor de autentificare. Folosind autentificarea in doi pasi (2FA), ai un strat in plus de securitate deoarece in cazul unui posibil atac, un hacker nu va putea accesa contul tau folosind doar parola. La Tradesilvania autentificarea in doi pasi se face printr-o parola si un cod transmis prin SMS pentru logare. Deci, atat timp cat telefonul mobil este in siguranta, asa sunt si criptomonedele tale.

4.     Depoziteaza offline orice criptomonede pe care nu le folosesti in mod activ. Dupa cum am mentionat, portofelele hardware sunt cea mai buna optiune deoarece acestea nu pot fi manipulate prin internet; tot ce trebuie sa faci este sa pastrezi portofelul intr-un loc sigur.

Cel mai important pas pentru mentinerea sigurantei crypto este de a avea copii de rezerva a cheilor private. Depoziteaza copiile offline in mai multe locuri sigure pentru a le putea accesa si mentine in siguranta.

Dupa efectuarea acestor pasi, esti pregatit/a sa tranzactionezi Bitcoin si orice alta criptomoneda dorita. Siguranta contului este la fel de importanta pentru noi cat si pentru tine. Spor la tranzactionat!

Echipa Tradesilvania