Interes semnificativ pentru piata NFT - 50% dintre romani au auzit de Non Fungible Tokens

Interes semnificativ pentru piata NFT - 50% dintre romani au auzit de Non Fungible Tokens

In 2022, Ipsos si Tradesilvania au organizat primul studiu de piata independent care evalueaza gradul de adoptie a criptomonedelor in Romania. Studiul a fost realizat in randul utilizatorilor de internet cu varste cuprinse intre 18-55 ani, proveniti din mediul urban si rural.

O statistica surprinzatoare a fost identificata in spatiul jetoanelor nefungibile sau Non Fungible Tokens. Studiul arata ca 50% din romanii cu acces la internet au auzit de NFT. Ponderea este semnificativ mai mare in randul celor care sunt familiarizati si cu criptomonedele, detin, au detinut sau intentioneaza sa detina crypto.

In acelasi timp, 20% din respondentii care au auzit de Non Fungible Tokens detin astfel de jetoane nefungibile. Din nou, ponderea este ridicata in randul romanilor care detin sau au detinut criptomonede. Studiul mai subliniaza interesul romanilor pentru NFT, avand in vedere ca 4 din 5 respondenti care au auzit de NFT intentioneaza sa achizitioneze Non Fungible Tokens.

Aceste statistici indica spre faptul ca romanii utilizatori de internet sunt pregatiti pentru o adoptare accelerata a criptomonedelor si pentru o explorare mai amanuntita a ecosistemului crypto.

Deoarece natura NFT-urilor este similara cu cea a operelor de arta, tehnologia a avut un impact important in lumea colectionarilor si licitatiilor. De exemplu, in martie 2021, casa de licitatii Christie’s a vandut un NFT semnat de artistul Beeple pentru suma record de 69 milioane USD. In acelasi timp, OpenSea, cea mai mare platforma de tranzactionare cu NFT, continua sa creasca. La mijlocul lui ianuarie 2022, platforma a intregistrat un volum lunar de tranzactii in valoare de 3.8 miliarde USD, pentru prima data de la lansare (in 2017).

Este posibil ca romanii sa urmareasca evolutia tehnologiei NFT in domenii diferite fata de arta digitala si sa considere ca Non Fungible Tokens sunt o investitie eficienta de viitor. Domeniul NFT are aplicabilitate in reducerea falsificarii de bilete, optimizarea tranzactiilor imobiliare, protejarea proprietatii intelectuale si alte industrii importante.

Tradesilvania ofera acces la 44 de criptomonede, 101 de paritati crypto, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila, care permite clientului sa acceseze portofoliul de oriunde si oricand. Deschide un cont de tranzactionare pe Tradesilvania si descopera piata NFT prin crypto!