Știri Bitcoin și crypto - Companie de software plătește răscumpărare de 250 000 $ în BTC - Deținătorii de crypto japonezi preferă XRP în locul ETH - Președintele Rezervei Federale: Inflația nu este o amenințare pe termen lung - 07-07-2020

Potrivit surselor, Sapiens, o companie israeliană de software a plătit 250 000 $ în Bitcoin, ca răscumpărare cerută de hackerii, ce i-au amenințat cu...

Știri Bitcoin și crypto - Companie de software plătește răscumpărare de 250 000 $ în BTC - Deținătorii de crypto japonezi preferă XRP în locul ETH - Președintele Rezervei Federale: Inflația nu este o amenințare pe termen lung - 07-07-2020

Companie de software plătește răscumpărare de 250 000 $ în BTC

Potrivit surselor, Sapiens, o companie israeliană de software a plătit 250 000 $ în Bitcoin, ca răscumpărare cerută de hackerii, ce i-au amenințat cu închiderea sistemelor. Conform unei surse citate de Calcalist, Sapiens International Corp. N.V. – o companie de software listată Nasdaq – nu a raportat decizia către autoritățile de securitate din SUA sau Israel. Atacul ransomware a avut loc între martie și aprilie, odată cu izbucnirea COVID-19, ce a forțat angajații companiei să lucreze de acasă.

Sapiens angajează aproximativ 2500 de persoane la nivel global, iar 900 dintre aceștia sunt în Israel. Deși nu există detalii suplimentare cu privire la cine este în spatele atacului de tip ransomware, se crede ca hackerii au descoperit o breșă de securitate în timpul migrării către munca remote. Compania nu a menționat în mod oficial atacul, nici pentru a confirma, nici pentru a infirma plata răscumpărării în Bitcoin, raportată de presa israeliană. (Sursa EN)

Deținătorii de crypto japonezi preferă XRP în locul ETH

În ciuda faptului că Ether este momentan a doua cea mai puternică criptomonedă în ceea ce privește capitalul de piață, deținătorii de criptomonede japonezi par să prefere XRP.

Conform rezultatelor unui sondaj efectuat de exchange-ul de criptomonede BITMAX, Bitcoin (BTC) este aproape la fel de popular precum token-ul XRP printre brokerii japonezi. 25% din 1498 de persoane intervievate au declarat pentru BITMAX, că XRP este moneda lor preferată, comparat cu 26% care au răspuns că preferă Bitcoin. Ethereum s-a clasat pe locul al treilea, cu 9%.  (Sursa EN)

Președintele Rezervei Federale: Inflația nu este o amenințare pe termen lung

Jerome Powell, președintele Rezervei Federale (FED), a informat despre starea economiei la ultima ședință din senat. În timpul raportului inițial despre starea economiei și acțiunile întreprinse de către Rezerva Federală ca răspuns la criza de coronavirus, președintele a enumerat toate măsurile extraordinare adoptate de către bancă, începând cu luna martie. Acestea includ o extindere fără precedent a bilanțului FED, cu achiziționarea de titluri de valoare pe piață, cu bani nou înființați, ca parte a practicii de relaxare cantitativă. Cu toate acestea, președintele a fost foarte optimist în ceea ce privește inflația. Acesta a susținut că pe termen scurt, cererea scăzută a dus la un declin al prețurilor la îmbrăcăminte, benzină, călătorii cu avionul și alte industrii afectate de carantină. Acesta a mai adăugat că, „Așteptările privind inflația pe termen lung au rămas relativ stabile. Pe măsură ce producția se stabilizează, iar redresarea continuă, inflația ar trebui să se stabilizeze și apoi să urce iarăși în timp. […] este de așteptat totuși ca inflația să rămână sub obiectivul nostru, pentru ceva vreme.”

Răspunzând îngrijorărilor senatorului Richard Shelby, cu privire la mărimea bilanțului, Powell a declarat că, „Nu cred că actuala dimensiune a bilanțului reprezintă în vreun fel o amenințare reală atât pentru inflație, cât și pentru stabilitatea financiară.”

„Când va veni vremea potrivită, la fel cum am procedat din 2014 până în 2017, vom îngheța dimensiunea bilanțului, iar pe măsură ce economia crește, bilanțul se micșorează ca procent din economie.”  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.