Știri blockchain & cripto - Co-fondatorul Chainlink vede două metode pentru adoptarea mainstream a DeFi - Agențiile federale își îndreaptă atenția spre beneficiile oferite de blockchain - Ethereum Classic suferă un nou atac 51% - 17-09-2020

Întrucât finanțele descentralizate încep să câștige teren, co-fondatorul Chainlink, Sergey Nazarov consideră că există două metode pentru o mai bună...

Știri blockchain & cripto - Co-fondatorul Chainlink vede două metode pentru adoptarea mainstream a DeFi - Agențiile federale își îndreaptă atenția spre beneficiile oferite de blockchain - Ethereum Classic suferă un nou atac 51% - 17-09-2020

Co-fondatorul Chainlink vede două metode pentru adoptarea mainstream a DeFi

Întrucât finanțele descentralizate încep să câștige teren, co-fondatorul Chainlink, Sergey Nazarov consideră că există două metode pentru o mai bună adoptare la scară largă.

Vorbind la summit-ul Smart Contracts, Nazarov a declarat că:

„Tranziția are loc cu două dinamici cheie, diferite. Calea mai lentă este în inflația dobânzilor. Momentan ne aflăm într-un mediu cu dobânzi mici, iar dorința de a combate inflația va fi uriașă. A doua cale, și totodată calea mai rapidă este prin riscul de contrapartidă. Aici intervine solvabilitatea garanțiilor bazate pe branduri și apar garanțiile contractuale, bazate pe matematică. Metoda lentă este convingătoare, cea rapidă este înspăimântătoare, dar le vom vedea pe amândouă.”

Acesta a mai adăugat că o posibilitate entuziasmantă pentru DeFi este momentul când oamenii încep să se gândească la blockchain, pentru produse financiare, făcând tranziția de la ideea că blockchain este doar pentru tokeni. Acesta a spus și că industria va fi martoră la faptul că investitorii vor deține criptomonede pentru că știu că au o valoare superioară celorlalte produse financiare și nu pentru că reprezintă un mijloc de diversificare. (Sursa EN)

Agențiile federale își îndreaptă atenția spre beneficiile oferite de blockchain

Agențiile federale și-au îndreptat atenția către blockchain, pentru transparența, eficiența, siguranța și flexibilitatea sa.

Conform revistei FedTech, mai multe agenții federale, precum FDA și Departamentul de Trezorerie au început să utilizeze blockchain.

Oficialii FDA aveau nevoie de o metodă eficientă, care să-i ajute să țină evidența datelor despre virusul gripei porcine H1N1, care a reînceput să se răspândească în 2017 și bineînțeles că nu au descoperit o metodă mai bună decât adoptarea tehnologiei blockchain.

Henry Francis, director asociat pentru minarea datelor și evaluare și cercetare informatică la Centrul pentru Cercetare și Evaluare al FDA, a dezvoltat deja cu succes o aplicație bazată pe blockchain, care le permite în mod automat să obțină date criptate, în timp real, din mai multe surse.

Biroul pentru Transformare și Inovare Financiară (FIT), din cadrul Departamentului de Trezorerie, și-a îndreptat de asemenea atenția către blockchain. Prima sa aplicație a fost una pentru monitorizarea dispozitivelor mobile, iar cea de-a doua a fost pentru managementul licențelor software.

Departamentul de Sănătate și Servicii Sociale (HHS) folosește de asemenea tehnologia distributed ledger, pentru a-și crește puterea de cumpărare, pentru a reduce sarcina de raportare, pentru a tăia costurile pentru partenerii din industrie și pentru a îmbunătăți evidența tranzacțiilor către furnizori. (Sursa EN)

Ethereum Classic suferă un nou atac 51%

Rețeaua Ethereum Classic (ETC) a fost lovită de încă un atac 51%, ce a dus la reorganizarea a mai mult de 7000 de blocuri, la doar câteva săptămâni după ce fuseseră propuse îmbunătățiri pentru securitate.

În cadrul unui tweet, Ethereum Classic a confirmat atacul și a promis că va lucra la potențialele soluții pentru această problemă.

„În timp ce ETC încă face progrese în evaluarea soluțiilor propuse, suntem conștienți de actualul risc la care este supusă rețeaua, la aceste nivele scăzute de hash. Pentru miners, exchange-uri și alți furnizori de servicii, sugerăm ca nivelul de solicitări pentru confirmare să rămână mult peste 7 000 momentan.”

Atacul a survenit la câteva săptămâni după ce dezvoltatorii propuseseră schimbări în cadrul rețelei, pentru următoarele 3-6 luni, în speranța că vor bloca noi incursiuni. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.