Știri blockchain & cripto - Orchid Labs folosește VPN pentru îmbunătățirea drepturilor de confidențialitate - Alchemy țintește să transforme dezvoltarea blockchain – 14-08-2020

Compania Orchid a anunțat lansarea oficială a unei noi aplicații VPN în Apple App Store, ca urmare a unei cereri record de servicii VPN în întreaga lume.

Știri blockchain & cripto - Orchid Labs folosește VPN pentru îmbunătățirea drepturilor de confidențialitate - Alchemy țintește să transforme dezvoltarea blockchain – 14-08-2020

Orchid Labs folosește VPN pentru îmbunătățirea drepturilor de confidențialitate

Compania Orchid a anunțat lansarea oficială a unei noi aplicații VPN în Apple App Store, ca urmare a unei cereri record de servicii VPN în întreaga lume. Utilizatorii iOS vor putea de acum folosi serviciile rețelei Orchid, pe fondul luptei împotriva supravegherii de către guverne, în locuri precum Dubai, China și Hong Kong.

Dr. Steven Waterhouse, CEO-ul Orchid Labs a detaliat despre motivația din spatele expansiunii serviciilor Orchid VPN pe mai multe platforme:

„Misiunea Orchid este de a îmbunătăți drepturile omului la confidențialitate pe internet, la nivel global. Orchid a fost disponibilă pentru industria cripto de ceva vreme, astfel încât, lansarea aplicației este de fapt despre confidențialitate la scară mai largă. Aplicația permite utilizatorilor și achiziția de credite cripto necesare accesării rețelei, fără să mai fie nevoie să își folosească proprii OXT (deși o pot face).”

Dr. Waterhouse clarifică faptul că odată cu lansarea pentru iOS, utilizatorii nu trebuie să cumpere OXT în cadrul unui exchange pentru a putea utiliza Orchid. În schimb, pot pur și simplu să descarce aplicația Orchid în Apple Store și să cumpere credite pentru achiziții în cadrul acesteia. (Sursa EN)

Alchemy țintește să transforme dezvoltarea blockchain

Deși e o glumă veche în comunitatea programatorilor, că orice bug poate fi transformat într-o funcție, prin simpla documentare asupra sa, adevărul este că implementarea blockchain este adesea o misiune critică. Fie că este la nivel de protocol în cazul unei soluții autorizate, fie într-un lanț public, sau în cadrul unei aplicații ce procesează tranzacții financiare, fiabilitatea nu este opțională.

Și cum DeFi cresc, importanța identificării punctelor slabe în programare, nu a fost niciodată mai clară decât atât. Unele companii blockchain oferă recompense mari pentru găsirea bug-urilor, iar altele își amână lansarea cu lunile, în timp ce programatorii depistează posibili vectori de atac. În viitor, unii vor folosi Alchemy Build, o suită de instrumente create pentru a reduce din timpul, banii și incertitudinea asociate cu dezvoltarea aplicațiilor blockchain.

„Pentru ca ecosistemul Ethereum să fie prosper, programatorii au nevoie să petreacă mai puțin timp soluționând aceleași probleme la nesfârșit și mai mult timp creând produse ce furnizează valoare utilizatorilor.”

Dezvoltarea blockchain e „ca și cum ai cere cuiva să construiască un zgârie-nori cu o lopată și un ciocan, iar noi dorim să ușurăm această muncă în mod fundamental.”

Dat fiind că echipa Alchemy estimează că 70% din aplicațiile blockchain folosesc instrumentele lor pentru programare, acesta ar putea reprezenta un mare pas în față, atât în termeni de calitate, cât și ca timp de lansare pe piață, pentru dezvoltatorii de aplicații.

Instrumentele includ Explorer, ce identifică bug-uri și oportunități de optimizare, Mempool Visualizer, ce permite programatorului să vadă status-ul tranzacțiilor on-chain live, Composer, ce creează prototipuri și modele și Debug Toolkit ce include un vizualizator de interogări în timp real.

Platforma blockchain a Alchemy este în prezent utilizată de o varietate de aplicații cripto, precum Binance Wallet, CryptoKitties, OpenSea, Gods Unchained și browser-ul Opera. Este totodată utilizată și de jucători din sfera DeFi, precum Maker, Kyber și 0x. Echipa Alchemy este alcătuită din programatori ce au aparținut unor giganți ai tehnologiei, precum Facebook, Google și Microsoft, dar și din medii academice, precum universitățile MIT și Stanford. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.