Știri blockchain & crypto - Agenție guvernamentală sud-coreeană va utiliza un sistem de identificare a angajaților bazat pe blockchain - Reprezentant al unui studio blockchain se plânge că „nu toți gamerii sunt traderi crypto” – 24-09-2020

Korea Internet & Security Agency, sau KISA este prima entitate publică din Coreea de Sud care va implementa un sistem de ...

Știri blockchain & crypto - Agenție guvernamentală sud-coreeană va utiliza un sistem de identificare a angajaților bazat pe blockchain - Reprezentant al unui studio blockchain se plânge că „nu toți gamerii sunt traderi crypto” – 24-09-2020

Agenție guvernamentală sud-coreeană va utiliza un sistem de identificare a angajaților bazat pe blockchain

Korea Internet & Security Agency, sau KISA este prima entitate publică din Coreea de Sud care va implementa un sistem de identificare bazat pe blockchain, prin intermediul unei aplicații pentru smartphone.

Conform Yonhap, agenția va emite de asemenea tokeni, numiți „KISA Coin” pentru a recompensa cei mai buni angajați KISA, care vor putea să îi utilizeze pentru achiziționarea de gustări, băuturi și chiar consumabile de birou. Momentan, proiectul este în teste, dar așteptările sunt ca aplicația să devină disponibilă pentru întregul personal.

Noul sistem ID va permite angajaților KISA să utilizeze tehnologia de comunicare în câmp apropiat, sau NFC, prin scanarea de coduri QR pentru a-și accesa locul de muncă, prin intermediul unei platforme blockchain, care va gestiona baza de date.

Noul sistem nu este limitat la identificarea ID, întrucât angajaților li se solicită să îl utilizeze și când folosesc cafenelele agenției, sau când împrumută cărți din bibliotecă. (Sursa EN)

Reprezentant al unui studio blockchain se plânge că „nu toți gamerii sunt traderi crypto”

Odată cu ascensiunea tokenilor nefungibili (NFT), gamerii și entuziaștii crypto se reunesc, deși e posibil ca gamerii nici să nu știe că utilizează crypto, cel puțin nu înainte de a înțelege natura descentralizată a NFT.

În cadrul unui interviu, Mac Ocampo, directorul pentru dezvoltare al studioului de entertainment blockchain Virtually Human Studio (VHS) a declarat ca NFT și platformele de gaming sunt complementare, întrucât „există produse NFT bune, precum Sorare și NBA Top Shot al Dapper Labs, care introduc tot mai mulți utilizatori mainstream, în lumea NFT.”

Ocampo a sintetizat conceptul pe care industria NFT ar trebui să-l adopte și anume acela de „cryptoainment”, unde ambele segmente, traderii crypto și gamerii pot juca – spre exemplu – un joc cu curse de cai și pot câștiga crypto în același timp. De aceea, acesta consideră că industria se confruntă cu o provocare:

„Costurile ridicate pentru deținerea și întreținerea unei curse de cai în viața reală creează un decalaj mare între clienții dornici de profit și privilegiul posesiei.”

„Nu toți gamerii sunt traderi crypto, și nu toți traderii crypto sunt gameri”.Acesta este unul dintre marile impedimente pe care sectorul de gaming NFT ar trebui să le depășească, a declarat Ocampo. Acesta a vorbit de asemenea despre modul în care pandemia de COVID-19 ajută într-o oarecare măsură la accelerarea adoptării NFT:

„NFT au fost întotdeauna asociați cu platformele de gaming. Deși pare insensibil să spunem că aceasta a contribuit la creșterea vânzărilor platformelor de NFT și a jocurilor blockchain, trebuie să recunoaștem că din ce în ce mai mulți utilizatori sunt acum familiarizați cu modul în care funcționează achizițiile în cadrul jocurilor, și de valoarea pe care NFT o dau gaming-ului.”

Ocampo a explicat rolul important pe care protocolul NEAR îl poate juca în industria NFT, folosind ca exemplu un proiect recent al VHS, numit Platforma Zest Play, care este bazată pe NEAR:

„Există numeroase protocoale blockchain acum, care susțin că au TPS mai mari și costuri reduse la tranzacții, dar suntem încrezători ca protocolul NEAR va înlătura piedicile, ceea ce ne va permite nouă să furnizăm o experiență deosebită clienților noștri. Din moment ce ZEST este primul produs NFT mainnet din rețeaua blockchain NEAR, scopul nostru este de fi un studiu de caz grozav, pentru următorul val de platforme NFT și jocuri în NEAR.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.