Știri blockchain & crypto - Hedera Hashgraph va fi utilizată ca aplicație de avertisment împotriva atacurilor aeriene, în Siria - Tencent Cloud își unește forțele cu ShareRing pentru a lansa o platformă blockchain de ID digital – 11-01-2021

Sentry este o aplicație dezvoltată de către Hala Systems, care a furnizat civililor un sistem de avertizare timpurie, bazat pe crowdsourcing și ...

Știri blockchain & crypto - Hedera Hashgraph va fi utilizată ca aplicație de avertisment împotriva atacurilor aeriene, în Siria - Tencent Cloud își unește forțele cu ShareRing pentru a lansa o platformă blockchain de ID digital – 11-01-2021

Hedera Hashgraph va fi utilizată ca aplicație de avertisment împotriva atacurilor aeriene, în Siria

Sentry este o aplicație dezvoltată de către Hala Systems, care a furnizat civililor un sistem de avertizare timpurie, bazat pe crowdsourcing și senzori, împotriva atacurilor aeriene din timpul războiului civil prelungit, din Siria.

Funcțional încă din 2016, sistemul a evoluat și a devenit mai precis și mai complex, utilizând o rețea de senzori, inteligență artificială și tehnologie blockchain, pentru a furniza o bază tehnologică solidă de analiză a datelor de la sol și pentru a distribui alerte critice. Sentry emite acum o medie de 140 de avertismente timpurii, zilnic, oferind cetățenilor un avans de șapte, până la zece minute, în fața unor potențiale pericole.

Introducerea datelor pentru sistemul de avertizare include observațiile indivizilor și rapoarte, precum reperări de avioane, și module de senzori amplasate în copaci sau pe acoperișuri, care colectează date acustice, pentru analiză. În plus, sisteme de rețele neurale caută în rețelele de social media, cuvinte cheie ce pot furniza mai departe indicii, precum timpul și locația unor posibile atacuri.

Până în prezent, Sentry a utilizat rețeaua Ethereum pentru a furniza un mijloc securizat de verificare și stocare de metadate atașate acestor diverse introduceri de date, inclusiv locația lor și marcajul temporal. Mai mult decât atât, blockchain a fost un instrument important pentru încercarea de a dovedi că datele introduse nu au fost modificate ulterior.

Acest aspect este în mod special important, întrucât datele importante adunate de către Hala Systems, în timp real, pe durata atacurilor ar putea deveni în viitor o importantă sursă de dovezi, pentru organizațiile care caută dreptate, împotriva crimelor de război. În calitate de companie privată, a cărei custodie de date s-ar putea dovedi problematică, Hala Systems a lucrat în acest sens cu tehnologii descentralizate, precum Ethereum (ETH), pentru a se asigura că poate fi dovedit, că datele nu pot fi modificate.

Un reprezentant al Hedera Hashgraph a declarat că Hala Systems a ales în prezent să încheie utilizarea Ethereum, în favoarea Hedera Consensus Service.(Sursa EN)

Tencent Cloud își unește forțele cu ShareRing pentru a lansa o platformă blockchain de ID digital

Tencent Cloud își unește forțele cu compania blockchain, ShareRing, pentru a lansa un nou sistem digital de identificare, menit să simplifice călătoriile internaționale, pe fondul pandemiei de COVID-19.

După cum a raportat South China Morning Post, ShareRing va combina tehnologia sa distributed ledger, cu serviciile Tencent Cloud, pentru a crea o platformă bazată pe blockchain, pentru managementul identității digitale.

Mai exact, ShareRing va utiliza tehnologiile de recunoaștere optică și recunoaștere facială ale Tencent Cloud. În forma sa actuală, aplicația poate fi utilizată pentru a rezerva zboruri, pentru a face rezervări la hoteluri, pentru închirieri de automobile și o varietate de alte servicii.

În cadrul unei declarații comune, Tencent Cloud și ShareRing au afirmat că scopul acestui parteneriat este de a ajuta țările din Asia de S-E „să-și redeschidă granițele către turism și să-și revină, în urma loviturii economice”, cauzate de COVID-19.

Industria turismului a fost devastată de carantina globală, S&P Global Ratings preconizând o scădere de 60-70% în traficul aerian global, pentru acest an.

Companiile au menționat faptul că platforma este deja privită cu interes de multe agenții guvernamentale din Asociația Națiunilor din Asia de S-E, care include 10 state membre. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania