Știri blockchain & crypto - Microsoft avertizează posesorii de monede digitale asupra unui nou malware - Comercializare garanții bancare digitale, în Australia-Tech Mahindra multiple soluții blockchain în rețeaua blockchain Amazon -09-10-2020

Într-un tweet, Microsoft Security Intelligence (MSI) a avertizat posesorii de criptomonede, care sunt de asemenea și utilizatori de Windows, că ...

Știri blockchain & crypto - Microsoft avertizează posesorii de monede digitale asupra unui nou malware - Comercializare garanții bancare digitale, în Australia-Tech Mahindra multiple soluții blockchain în rețeaua blockchain Amazon -09-10-2020

Microsoft avertizează posesorii de monede digitale asupra unui nou malware

Într-un tweet, Microsoft Security Intelligence (MSI) a avertizat posesorii de criptomonede, care sunt de asemenea și utilizatori de Windows, că fondurile din portofelele lor crypto ar putea fi în pericol, din cauza unui nou malware.

Noul malware, numit Anubis, pare să folosească coduri forked din Loki. Acesta fură acreditările portofelului crypto, detaliile cardului de credit și alte informații de preț, de la acești utilizatori de Windows.

Conform MSI, aceștia au descoperit malware-ul în luna iunie, iar acesta are același nume ca un alt trojan bancar, ce a luat în vizor smartphone-urile cu android, de câteva luni bune.

MSI a subliniat faptul că malware-ul pare să fie controlabil, declarând că a fost lansat doar în „ceea ce pare a fi un număr limitat de campanii, care au folosit până acum doar câteva URL-uri și servere C2 cunoscute.”

Anumite website-uri păcălesc oamenii să descarce Anubis, iar apoi malware-ul fură informațiile și le trimite către servere de comandă și control, printr-o comandă HTTP POST. (Sursa EN)

Platformă blockchain comercializează garanții bancare digitale, în Australia

Platforma blockchain Lygon, care rulează în IBM Public Cloud a desfășurat cu succes proiectul său pilot, împreună cu băncile australiene ANZ, Commonwealth Bank of Australia (CBA), Westpac și cu un grup de 20 de companii australiene.

Băncile urmează să emită garanții bancare în doar o zi, odată ce implementează Lygon, comparat cu garanțiile efectuate în prezent, pe suport de hârtie, care pot dura și o lună.

O garanție bancară este un tip de garanție financiară, oferită de o instituție creditoare. Garanția bancară presupune că, creditorul va face în așa fel, încât obligațiile unui creditor să fie respectate.

„Comercializarea platformei Lygon reprezintă un moment important pentru tehnologia blockchain, în Australia și la nivel global. Prin digitalizarea unei garanții bancare, am transformat practic contractele tripartite. Am digitalizat documentația, procesul și legalitatea din spatele lui…” (Sursa EN)

Tech Mahindra va crea multiple soluții blockchain în rețeaua blockchain Amazon

Gigantul indian IT, Tech Mahindra plănuiește să creeze și să lanseze o serie de soluții blockchain, în rețeaua blockchain Amazon.

Conform unui raport al The Economic Times, gigantul tehnologic a colaborat cu Amazon Web Services și alte organizații, pentru a-și livra soluția blockchain, către clienții săi din întreaga lume.

Tech Mahindra, subsidiara companiei indiene, Mahindra Group va lucra la soluții blockchain pentru sectoarele de aviație, telecomunicații și sănătate, continuându-și totodată proiectele pentru serviciile sale bancare și financiare, retail și producție.

Compania plănuiește să utilizeze blockchain pentru a ajuta industria aviatică să urmărească și să localizeze „kituri” în cursul procesului de livrare. Vor crea de asemenea soluții ce îi ajută pe furnizorii hardware din industria telecomunicațiilor să devină mai vizibili în lanțul de aprovizionare.

Industria medicală va putea utiliza soluția blockchain a Tech Mahindra, pentru a urmări și identifica produsele medicale contrafăcute, inclusiv kiturile de protecție pentru personal, măști și dezinfectanți.

Tech Mahindra a lansat recent o platformă digitală, bazată pe blockchain, pentru contracte și drepturi, pentru a ajuta artiștii din industria de divertisment să-și urmărească veniturile, plata redevențelor și drepturile digitale.  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.