Știri Blockchain și Crypto – FC Barcelona și Politehnica Iași intră oficial pe piața cripto-activelor - UNICEF va utiliza Tehnologia Blockchain cu ajutorul Ethereum - 2020-04-21

Știri Blockchain și Crypto – FC Barcelona și Politehnica Iași intră oficial pe piața cripto-activelor - UNICEF va utiliza Tehnologia  Blockchain cu ajutorul Ethereum - 2020-04-21

FC Barcelona și Politehnica Iași intră oficial pe piața cripto-activelor

Nu doar Juventus Torino, Paris Saint-Germain , West Ham United, AS Roma și Atlético Madrid  au pornit pe drumul adoptării token-urilor.  FC Barcelona a intrat într-un parteneriat cu startup-ul fintech Chiliz pentru a lansa tokenul Barça Fan Tokens (BAR), fanii echipei, care îl cumpără,  putând vota diverse  propuneri ce influențează activitatea viitoare a  catalanilor. Astfel, conform declarațiilor oficialilor clubului, FC Barcelona va putea ”să rămână mai aproape de fanii săi la nivel global prin BAR - active digitale care le permit suporterilor să participe la studii și sondaje pe platforma Chiliz și aplicația care oferă recompense Socios.com”.

Și în România, echipa de fotbal Politehnica Iași a  realizat un parteneriat cu compania Football Coin, care emite propria criptomonedă, prin promovarea unui joc online unde fanii pot câștiga criptomoneda companiei numită  XFC, proiect definit astfel de Viorel Niculaie,  reprezentantul companiei: ”Noi suntem un proiect destinat suporterului de fotbal, o platformă online care conține un joc de tip Fantasy Football, similar cu jocurile de fotbal manager, în care utilizatorii activează într-un joc ca și când ar fi un manager de fotbal adevărat”. (Sursa EN)

UNICEF va utiliza Tehnologia  Blockchain cu ajutorul Ethereum

Fundația Ethereum a donat aproximativ 150.000 de dolari în Bitcoin și Ethereum, fondulului criptografic experimental al UNICEF, în luna octombrie 2019. De atunci, biroul UNICEF Kazahstan a dezvoltat un sistem bazat pe ethereum pentru procesarea plăților interne, precum trimiterea de fonduri de la sediul UNICEF către persoanele care conduc un program de educație locală.

Aya Miyaguchi, Directorul fundației Ethereum a declarat: ”Încă discutăm detaliile despre ceea ce putem face împreună, dar am decis să continuăm sprijinul pentru următorii doi ani”, a declarat „Cred că un parteneriat cu un grup precum UNICEF ne poate maximiza impactul fără a ne îndepărta de ceea ce mai avem de făcut pentru a îmbunătăți Ethereum ca tehnologie.

Oleksandra Gaskevych, specialistul în parteneriat UNICEF, a declarat „Acum putem vedea clar că este operațional și este excelent pentru organizație. Așa că vom continua să lucrăm la asta ”, a spus „Până acum am folosit ethereum doar pentru contracte inteligente. Ne gândim că poate putem testa și bitcoin pentru transferuri de monedă digitală, așa că vom vedea. ” Gaskevych a declarat că se așteaptă să fie complet tranziționat la sistemul bazat pe eter în 2021: „O putem adapta cu ușurință la alte țări de limbă rusă din regiune”.

Echipa UNICEF cu sediul în Kazahstan are nevoie de tehnologia Blockchain, deoarece bugetele UNICEF necesită semnături multiple de la persoane cu grade diferite de autorizare. Astăzi, o cantitate semnificativă de documente clasice implică în continuare persoane care verifică dublu și manual cheltuielile. Deci, acest nou proces digital . bazat pe tehnologia Blockchain este mult mai eficient. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania


Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.