Știri blockchain - Votare în sistem blockchain va determina soarta prezidențială a lui Vladimir Putin - Creștere în ultimii 2 ani pentru sectorul blockchain - Băncile Centrale care folosesc monede digitale pun în pericol băncile private - 24-06-2020

Cetățenii Moscovei vor putea să voteze modificările aduse Constituției de către Vladimir Putin, online, printr-un e-vot bazat pe blockchain.

Știri blockchain - Votare în sistem blockchain va determina soarta prezidențială a lui Vladimir Putin - Creștere în ultimii 2 ani pentru sectorul blockchain - Băncile Centrale care folosesc monede digitale pun în pericol băncile private - 24-06-2020

Votare în sistem blockchain va determina soarta prezidențială a lui Vladimir Putin

Cetățenii Moscovei vor putea să voteze modificările aduse Constituției de către Vladimir Putin, online, printr-un e-vot bazat pe blockchain. E-voting-ul va implementa tehnologia blockchain pentru „a asigura securitate și transparență.” După cum a fost anunțat în mod oficial, tehnologia blockchain va ajuta la anonimizarea și criptarea fiecărui vot, pentru a oferi sigurantă și imuabilitate datelor. Întrucât o rețea blockchain „nu are un singur server”, lanțul este „aproape imposibil de spart.”

„Siguranța și transparență votului electronic vor fi asigurate de tehnologia blockchain. O astfel de rețea nu are un singur server: pentru a putea schimba informațiile privitoare la buletinele de vot este necesară aprobarea aproape a tuturor participanților la rețea, astfel că lanțul este aproape imposibil de spart. Votul în sine este anonimizat și criptat.”

Guvernul de la Moscova nu a specificat în cadrul anunțului ce tip de tehnologie blockchain va fi folosit în timpul votului și nici ce companie va asista implementarea tehnologiei pentru acesta.

Propunerea pentru modificarea Constituției i-ar permite lui Putin să mai aibă dreptul la încă două mandate de câte șase ani, până în anul 2036. Dacă cetățenii ruși vor vota împotriva amendamentelor, Putin va trebui să părăsească în cele din urmă, funcția de președinte al țării în 2024. (Sursa EN)

Creștere de 90% în ultimii 2 ani pentru sectorul blockchain din Mexic, în pofida COVID-19

Industriile tehnologiei blockchain și celei financiare, sau fintech din Mexic, aproape și-au dublat dimensiunea în doar doi ani, conform firmei de avocatură axată pe blockchain, Legal Paradox.

Compania estimează că sectoarele fintech și blockchain, din Mexic au crescut cu 90% începând cu anul 2018, descriind țara ca pe un „etalon” pentru industriile de pretutindeni.

În ciuda încetinirii economice globale, cauzate de pandemia de coronavirus, s-a sesizat o creștere în adoptarea locală a tehnologiei registrelor distribuite, DLT, întrucât mari companii tradiționale apelează la soluții blockchain, în încercarea de a reduce ineficiențele și de a supraviețui climatului de afaceri actual.

Legal Paradox menționează că există mai mult de 640 de entități ce operează, în prezent, în sectorul de tehnologie financiară din Mexic, cu 443, sau 69,1% din companii aflate în Mexico City.

Nuevo León este al doilea cel mai mare hub fintech din țară, cu 61 de companii, urmat de Jalisco cu 44, Querétaro cu 14 și México cu 11. Ca atare, cinci orașe mexicane reprezinta aproape 90% din companiile actuale de fintech și blockchain.

Legal Paradox declară că împrumuturile reprezintă cel mai mare segment DLT și fintech din Mexic, însumând 17% din totalul afacerilor. (Sursa EN)

Rezerva Federală declară că Băncile Centrale care folosesc monede digitale pun în pericol băncile private

Sucursala din Philadelphia a Rezervei Federale a SUA a publicat un raport, ce avertizează asupra potențialelor efecte pe care le are emiterea de monede digitale, de către băncile centrale (CBDC). În raport se mai declară că în urma emiterii de monede digitale, banca centrală ar deveni „un depozit monopolist, ce îndepărtează toate depozitele de sectorul băncilor comerciale.”

Acest monopol ar putea pune în pericol transformarea scadenței, ce reprezintă practica instituțiilor financiare de a lua bani cu împrumut, pentru perioade mai scurte decât atunci când dau bani împrumut.

„Banca centrală nu poate investi in proiecte de lungă durată, ci, în schimb trebuie să se bazeze pe cunoștințele de specialitate ale băncilor pentru investiții.”

Marshall Hayner, CEO-ul și cofondatorul companiei de criptomonede Metal, a declarat că nu este de părere că CBDC pun în pericol băncile private. Metal dezvoltă o platformă de banking digital ce folosește stablecoins, despre care Hayner spune că sunt precursoarele CBDC.

„Întrucât banii cash sunt într-un declin rapid, a apărut nevoia de alternative digitale pentru băncile moderne și platformele fintech. De la încurajarea încrederii în autoritățile monetare, până la crearea de sisteme de plăți competitive și îmbunătățirea aplicării normelor privind spălarea de bani, suntem martorii începuturilor dolarului digital global.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.