Știri crypto & Bitcoin - Compania de minare Bitcoin, Ebang lansează exchange-ul crypto Ebonex - Grayscale publică un roadmap pentru transformarea produselor sale în ETF-uri crypto – 21-06-2021

Ebang, o societate cotată la bursă, care furnizează hardware pentru minarea de criptomonede precum Bitcoin (BTC) a anunțat în mod oficial lansarea ...

Știri crypto & Bitcoin - Compania de minare Bitcoin, Ebang lansează exchange-ul crypto Ebonex - Grayscale publică un roadmap pentru transformarea produselor sale în ETF-uri crypto – 21-06-2021

Compania de minare Bitcoin, Ebang lansează exchange-ul crypto Ebonex

Ebang, o societate cotată la bursă, care furnizează hardware pentru minarea de criptomonede precum Bitcoin (BTC) a anunțat în mod oficial lansarea propriului exchange crypto.

Conform anunțului, investitorii calificați vor putea în curând să se înregistreze și să efectueze tranzacții în exchange-ul crypto al Ebang, denumit Ebonex.

CEO-ul și președintele Ebang, Dong Hu a afirmat că: „În ultimii ani, am făcut investiții remarcabile în recrutarea de talente R&D, precum și în inovarea de produse. Lansarea exchange-ului nostru crypto nu doar că va extinde sursele de venit ale afacerii noastre cu criptomonede, dar va optimiza de asemenea dezvoltarea lanțului nostru în industria blockchain.”

Ebonex suportă criptomonede importante, precum Bitcoin (BTC) și Ether (ETH), dar și stablecoins precum Tether (USDT). Alte monede suportate includ Litecoin (LTC), Cardano (ADA), Zcash (ZEC), Dash, Tezos (XTZ), EOS și Monero (XMR).

Inițial, exchange-ul a lansat o fază beta doar pe bază de invitație, la jumătatea lunii martie.

Anunțul nu a menționat care jurisdicții sunt eligibile pentru tranzacționarea în cadrul noului exchange.

După cum a mai fost raportat, Ebang a fost listată pe Piața Globală Nasdaq sub ticker-ul EBON, în iunie 2020, devenind al doilea producător de hardware pentru minare Bitcoin, care devine public pe o bursă americană, după compania chinezească de minare crypto, Canaan. (Sursa EN)

Grayscale publică un roadmap pentru transformarea produselor sale în ETF-uri crypto

După mai multe încercări efectuate în cursul anilor trecuți, Grayscale și-a reînnoit efortul de a lansa un fond Bitcoin, tranzacționat la bursă, pe piețele americane de active. Conform unui roadmap, două din fondurile sale, GBTC și ETHE sunt pe lista scurtă pentru a deveni ETF-uri corespunzătoare. Cu toate acestea, compania nu a indicat eforturi concrete, precum depunerea unei noi cereri la SEC și nici nu a furnizat termene relevante pentru aceste planuri.

Grayscale este unul dintre furnizorii majori de expunere la criptomonede, de pe piețele tradiționale, care operează cu o serie de fonduri fiduciare. Aceste fonduri dețin criptomonede, precum Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH) si multe altele și emit acțiuni de la care se așteaptă să reflecte valoarea de bază a activelor.

Conform roadmap-ului Grayscale, fiecare fond pică în patru categorii de dezvoltare. Prima este faza de „plasament privat”, în care fondurile sunt disponibile pentru achiziționare și vânzare numai prin acorduri extrabursiere, cu compania.

A doua categorie, este pentru acțiunile listate la bursă, pe piețele secundare, ceea ce înseamnă că fondurile fiduciare primesc un simbol ticker și devin tranzacționabile pentru public.

În această categorie intră fondurile fiduciare pentru Bitcoin Cash, Litecoin (LTC) si Ethereum Classic (ETC). În cele din urmă, cele mai avansate trusturi ating statutul de "raportare SEC", angajându-se să prezinte periodic Comisiei pentru valori mobiliare și burse, informații periodice privind bilanțurile și operațiunile lor. Numai trusturile Bitcoin și Ethereum raportează la SEC în prezent.

Ultimul și cel mai râvnit statut este acela de ETF, un fond lichid și complet reglementat. În general, ETF-urile au comisioane mai mici la întreținere, dobândesc acces mai extins decât trusturile și sunt proiectate să urmeze îndeaproape valoarea activului lor net. Produsele Grayscale sunt în mod special slabe din acest punct de vedere, întrucât GBTC a fost constant tranzacționat la o valoare premium mult mai mare decât valoare Bitcoin-ului deținut. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.