Știri crypto & Bitcoin - Cunoscut critic BTC rus spune că bula Bitcoin se va sparge mai devreme sau mai târziu - Nodurile Bitcoin activate în Tor revin după o eroare în rețea – 15-03-2021

Anatoly Akaskov, membru al Dumei de Stat din Rusia și-a reiterat poziția negativă față de Bitcoin (BTC), la scurt timp după ce criptomoneda a ...

Știri crypto & Bitcoin - Cunoscut critic BTC rus spune că bula Bitcoin se va sparge mai devreme sau mai târziu - Nodurile Bitcoin activate în Tor revin după o eroare în rețea – 15-03-2021

Cunoscut critic BTC rus spune că bula Bitcoin se va sparge mai devreme sau mai târziu

Anatoly Akaskov, membru al Dumei de Stat din Rusia și-a reiterat poziția negativă față de Bitcoin (BTC), la scurt timp după ce criptomoneda a atins din nou prețul de 40k $, pe 14 ianuarie.

În cadrul unui interviu pentru agenția de presă TASS, Aksakov a argumentat că Bitcoin nu este garantat cu nimic și prin urmare bula acestuia este gată să se spargă, mai devreme sau mai târziu:

„Bitcoin, ca și criptomonedă, nu este garantat cu nimic. Aceasta este o criptomonedă privată, iar valoarea sa este bazată pe încrederea în sistemul de date aferent. În acest context, Bitcoin oferă bazele unei bule pe piața crypto, iar eu consider că această bulă se va sparge, mai devreme sau mai târziu.”

Aksakov a cerut de asemenea reglementări stricte pentru Bitcoin, sugerând că jurisdicțiile de la nivel global ar trebui cel mai probabil să interzică BTC, ca metodă de plată. Rusia a interzis deja plățile efectuate cu crypto, de la 1 ianuarie 2021.

Aksakov a afirmat că „este necesar să blocăm toate canalele de utilizare a Bitcoin în scopul finanțării traficului de droguri, a operațiunilor teroriste, a spălării de bani, a schemelor de corupție, etc.”

Aksakov a mai menționat și că Bitcoin este „mama blockchain-ului.”„Tehnologia blockchain a existat pentru multă vreme, dar mulțumită Bitcoin, a devenit populară și este acum utilizată la scară largă,” a mai declarat acesta. (Sursa EN)

Nodurile Bitcoin activate în Tor revin după o eroare în rețea

Rețeaua Bitcoin (BTC) și-a revenit treptat, în termeni de funcționare a nodurilor BTC, după o cădere a rețelei Tor.

Conform celor mai recente informații, furnizate de către sursa de monitorizare a nodurilor, Bitnodes, nodurile Bitcoin (BTC) activate în Tor au revenit la o funcționare normală, după o cădere a rețelei, la începutul lunii ianuarie. Începând cu 13 ianuarie, numărul de noduri BTC accesibile în Tor a ajuns la 2581, de la 122 noduri, pe 9 ianuarie.

Bazat pe datele Bitnodes, nodurile BTC activate în Tor alcătuiesc o mare parte din rețeaua Bitcoin, reprezentând în mod normal, aproximativ 25% din nodurile active, accesibile.

Un nod Bitcoin este un computer conectat la alte computere, cu scopul de a găzdui și sincroniza o copie a întregului blockchain Bitcoin, și în mod deosebit, pentru a menține funcțională întreaga rețea. Nodurile Bitcoin bazate pe Tor sunt un tip de noduri implementate în mod privat, cu utilizarea rețelei Tor.

Cea mai recentă cădere a nodurilor activate în Tor este posibil să fi fost determinată de o cădere recentă a rețelei Tor. Agenția de știri axată pe tehnologie, TechNadu a raportat că întreruperea s-a datorat cel mai probabil unui atac, din partea unui hacker.

Timpii morți din rețeaua Tor au afectat ulterior un număr mare de așa-numite website-uri „onion”, facilitate de Tor, inclusiv portofele private Bitcoin, și exchange-uri precum Wasabi și Bisq.

Un purtător de cuvânt al Tor Project a declarat că nu există dovezi că rețeaua Tor a fost atacată și că această cădere a fost mai curând determinată de o supraaglomerare a traficului. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.