Știri crypto & Bitcoin - Dezvoltarea Solana on-chain crește după un atac DDoS - Dogecoin este mai bun decât Bitcoin pentru plăți, declară Elon Musk – 08-03-2022

Știri crypto & Bitcoin - Dezvoltarea Solana on-chain crește după un atac DDoS - Dogecoin este mai bun decât Bitcoin pentru plăți, declară Elon Musk – 08-03-2022

Dezvoltarea Solana on-chain crește după un atac DDoS

Solana - a cărei criptomonedă nativă, SOL, este a cincea cea mai mare criptomonedă în funcție de capitalizarea de piață - este în fruntea graficelor de dezvoltare on-chain, în ciuda unui atac DDoS (distributed denial-of-service).

Conform datelor Santiment, Solana a depășit ratele zilnice de trimitere pe GitHub ale Polkadot și Cardano pentru a deveni principalul blockchain.

Intensificarea activității de dezvoltare on-chain pentru Solana vine în urma unui atac DDoS recent, care a încetinit considerabil rețeaua. Cel de-al cincilea cel mai mare blockchain a reușit să atenueze problemele fără o închidere a rețelei, dar a ridicat îngrijorări serioase cu privire la vulnerabilitatea acesteia.

Un atac DDoS se referă la o activitate coordonată, orientată spre botnet, care copleșește o rețea cu trafic fals. Mulți experți au pus atacul DDoS coordonat pe seama unor defecte fundamentale de proiectare și a mecanismului de consens proof-of-history (PoH) al Solana. Anterior, un raport al Grayscale Investment a semnalat, de asemenea, utilizarea PoH de către Solana și a spus:

"Mecanismul de consens Solana utilizează o nouă tehnologie blockchain care nu este utilizată pe scară largă și care ar putea să nu funcționeze așa cum a fost prevăzut. Este posibil să existe defecte în criptografia care stă la baza rețelei, inclusiv defecte care afectează funcționalitatea rețelei Solana sau fac rețeaua vulnerabilă la atacuri." (Sursa EN)

Dogecoin este mai bun decât Bitcoin pentru plăți, declară Elon Musk

Elon Musk, CEO-ul Tesla, consideră că Bitcoin (BTC) nu este la fel de bun pentru plățile zilnice ca și criptomoneda Dogecoin (DOGE), bazată pe meme.

Musk a comparat cea mai mare criptomonedă din lume, Bitcoin, cu DOGE, într-un interviu acordat revistei Time la scurt timp după ce a fost numit de Time, Persoana anului 2021.

"Bitcoin nu este un bun substitut pentru moneda tranzacțională. Chiar dacă a fost creat ca o glumă prostească, Dogecoin este mai potrivit pentru tranzacții. Fluxul total de tranzacții pe care îl faci cu Dogecoin, cum ar fi tranzacțiile pe zi, are un potențial mult mai mare decât Bitcoin", a declarat Musk.

CEO-ul Tesla a subliniat că Bitcoin este mai potrivit ca rezervă de valoare, motiv pentru care investitorii săi preferă să îl dețină în loc să îl vândă sau să îl folosească pentru plăți. "Volumul tranzacțiilor din Bitcoin este scăzut, iar costul pe tranzacție este ridicat", a precizat Musk.

Pe de altă parte, Dogecoin nu este atât de bun ca depozit de valoare, a lăsat să se înțeleagă Musk, menționând că această criptomonedă este "ușor inflaționistă". Cu toate acestea, acest lucru "îi încurajează pe oameni să cheltuiască, mai degrabă decât un fel de tezaurizare ca un depozit de valoare", a declarat acesta.

Bitcoin, cea mai valoroasă criptomonedă din lume până în prezent, a fost lansată în 2009 ca un "sistem electronic de numerar peer-to-peer", cu o ofertă totală limitată, de 21 de milioane de BTC. În schimb, DOGE are o ofertă infinită, după ce moneda a trecut la furnizarea unei oferte nelimitate, după ce a atins o limită de ofertă de 100 de miliarde de monede la mijlocul anului 2015.

Unele personalități din industrie, cum ar fi CEO-ul Ripple, Brad Garlinghouse, au criticat Dogecoin pentru presupusa sa "dinamică inflaționistă" și pentru oferta nelimitată. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.