Știri crypto & Bitcoin - Executivul Komodo speculează că bull run-ul Bitcoin ar putea lua sfârșit dacă instituțiile falimentează - Conform Grayscale, fondurile de pensii se orientează spre Bitcoin – 09-03-2021

Renumit pentru volatilitatea sa, prețul Bitcoin variază în mod constant. Deși s-a redresat rapid după scăderea determinată de pandemie, în ...

Știri crypto & Bitcoin - Executivul Komodo speculează că bull run-ul Bitcoin ar putea lua sfârșit dacă instituțiile falimentează - Conform Grayscale, fondurile de pensii se orientează spre Bitcoin – 09-03-2021

Executivul Komodo speculează că bull run-ul Bitcoin ar putea lua sfârșit dacă instituțiile falimentează

Renumit pentru volatilitatea sa, prețul Bitcoin variază în mod constant. Deși s-a redresat rapid după scăderea determinată de pandemie, în martie 2020, ajungând să spargă recorduri de preț, aceasta nu înseamnă că activul este imun la un viitor eveniment similar. Directorul de dezvoltare al platformei smart chain, Komodo, Jason Brown a analizat recent, ce anume ar putea determina un declin al prețului Bitcoin, similar celui cauzat de COVID-19.

„Luând în calcul actualul trend, de adopție la nivel instituțional, un asemenea scenariu este puțin probabil. Pe partea cealaltă, n-am fi putut preconiza că pandemia va cauza o scădere atât de abruptă și un bear market pe termen scurt, urmat de bull run-ul ce a început în vara anului 2020.”

În martie 2020, prețul Bitcoin s-a prăbușit cu 50% în 48h, împreună cu alte piețe tradiționale. De la acel moment, giganți mainstream, precum MicroStrategy și MassMutual au dezvăluit investiții masive în activ. MicroStrategy în special, sub conducerea lui Michael Saylor a devenit un susținător Bitcoin, în mare parte ca acțiune împotriva inflației. „Instituțiile au în mod limpede o viziune pe termen lung și nu speculează,” a declarat Brown.

Planurile se pot schimba totuși, atunci când oamenii sau companiile trebuie să utilizeze capitalul pentru a rămâne pe linia de plutire. „Potențiala schimbare constă în ceea ce s-ar putea întâmpla, în cazul în care companiile dau faliment, chiar dacă acest aspect ar fi determinat de factori din afara actualei piețe crypto.”

Luând în calcul depășirea pragului de 41k $ a activului, a cumpăra acum înseamnă o achiziție la cel mai mare preț din toate timpurile. Jucătorii importanți, care achiziționează crypto o fac la un preț mai mare decât nivelul mediu, „iar aceasta înseamnă că am putea fi martorii scenariului în care o instituție ajunge în criză, în cazul în care prețurile crypto stagnează, sau intră în declin și prin urmare se decide să vândă sub prețul pieței.”

„Deși pur teoretic și foarte improbabil, aceasta ar putea duce la un efect de cascadă în direcția opusă, trimițându-ne direct către o piață bear. Obișnuiam să vorbim despre cum whales controlează piața, dar acum, oferta totală a criptomonedelor de top a devenit și mai centralizată. În viitor, s-ar putea să fie suficient ca o singură vânzare foarte mare, din partea unei instituții importante să aibă un impact semnificativ asupra pieței.” (Sursa EN)

Conform Grayscale, fondurile de pensii se orientează spre Bitcoin

Noul CEO al Grayscale, Michael Sonnenshein a declarat pentru Bloomberg că fondurile de pensii investesc în mod activ în familia de fonduri a Grayscale.

Acesta a explicat că:

„Am început să vedem participare, nu doar din partea segmentului fondurilor de investiții, dar și din partea altor instituții și fonduri de pensii […] Mărimea alocărilor crește rapid, de asemenea.”

Grayscale s-a aflat în centru campaniei de achiziționare de Bitcoin (BTC), iar acum deține aproximativ 3% din BTC aflați în circulație. Administratorul de fonduri continuă să acumuleze poziții importante în cadrul activului digital, întrucât din ce în ce mai mulți investitori instituționali caută expunere la Bitcoin.

Fondurile de pensii vin din urma unei mulțimi de cumpărători instituționali, ce au început să intre pe piața Bitcoin, în 2020. Un sondaj efectuat de către Fidelity Investment, anul trecut, a ajuns la concluzia că 36% din instituțiile financiare din SUA și Europa au declarat că dețin criptomonede, sau produse financiare derivate. Peste un sfert dintre respondenți au declarat că dețin Bitcoin, în timp ce 11% dintre aceștia au declarat că dețin Ether (ETH).

Afluxul instituțional în sfera criptomonedelor și a Bitcoin se intensifică, conform Grayscale Investments, fondurile de pensii numărându-se printre cei mai recenți actori ce se alătură industriei. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.