Știri crypto & Bitcoin - Japan Exchange Group avertizează împotriva platformelor de tranzacționare crypto false - Iată cum intenționează Bursa de Valori din Thailanda să conecteze crypto cu platforma sa de active digitale – 13-07-2022

Știri crypto & Bitcoin - Japan Exchange Group avertizează împotriva platformelor de tranzacționare crypto false - Iată cum intenționează Bursa de Valori din Thailanda să conecteze crypto cu platforma sa de active digitale – 13-07-2022

Japan Exchange Group avertizează împotriva platformelor de tranzacționare crypto false

Japan Exchange Group (JPX), deținătoarea Bursei de Valori din Tokyo și a Bursei din Osaka, a avertizat publicul împotriva companiilor care induc în eroare investitorii japonezi, prin vânzarea de active crypto, sub marca JPX.

JPX a emis alerta după ce a primit rapoarte despre o încercare continuă de a păcăli investitori neavizați să tranzacționeze Bitcoin (BTC) și criptomonede pe platforme prezentate în mod eronat ca fiind JPX sau una dintre filialele sale.

Compania a subliniat că societățile frauduloase în cauză reproduc numele, logo-urile și URL-urile JPX în diverse forme - inclusiv iterații ale JPEX, jpex și Japan Exchange - pe platformele și inițiativele lor de marketing. În alerta JPX se menționează:

"Fiți conștienți de faptul că societățile și tranzacțiile de mai sus nu au nicio asociere cu Japan Exchange Group, Inc. (JPX) sau orice alte companii afiliate cu JPX Group".

În timp ce JPX nu a deschis încă tranzacționarea crypto pentru investitorii japonezi, compania este în prezent vârful de lance a numeroase inițiative de testare a blockchain și a tehnologiei distributed ledger (DLT) în cadrul finanțelor tradiționale.

Potrivit JPX, inițiativa de mai sus are ca scop îmbunătățirea transparenței datelor și a eficienței colectării datelor prin intermediul tehnologiei blockchain. În plus, compania, împreună cu 33 de instituții financiare japoneze, a început testele și cercetările pentru a discuta posibilitatea de a aplica blockchain sau DLT la infrastructura existentă a pieței de capital. (Sursa EN)

Iată cum intenționează Bursa de Valori din Thailanda să conecteze crypto cu platforma sa de active digitale

Bursa de Valori a Thailandei (SET) analizează posibilitatea de a lansa o nouă bursă de active digitale integrată cu piața criptomonedelor, potrivit președintelui Pakorn Peetathawatchai.

SET se așteaptă să își lanseze propria bursă de active digitale în 2022 și intenționează să permită noi opțiuni de expunere, cum ar fi tokeni de investiții și tokeni de utilitate, a declarat Peetathawatchai într-un interviu acordat pentru Bloomberg.

Deși viitoarea bursă de active digitale a SET nu va fi direct legată de piețele crypto, platforma va avea totuși ceva de-a face cu criptomonede precum Bitcoin (BTC).

Bursa de valori va fi integrată în mod explicit cu un exchange crypto, permițând investitorilor să își convertească criptomonedele în fiat înainte de a tranzacționa pe SET. Peetathawatchai a declarat:

"Punctul nostru forte a fost întotdeauna pe instrumentele de investiție sau pe vehiculul de investiții și vom căuta o modalitate de a ne conecta la un exchange crypto, pentru a converti criptomonedele în bani fiat și pentru a investi în activele noastre digitale și în activele tradiționale."

"Acesta ar fi modul nostru de a face afaceri pe acest activ digital și tradițional, conectându-ne la piața criptomonedelor", a adăugat acesta.

După cum s-a raportat anterior, SET a anunțat inițial planurile de înființare a unei platforme de tranzacționare a activelor digitale la începutul anului trecut, vizând lansarea în a doua jumătate a anului 2021. La acea vreme, compania a declarat că viitoarea sa platformă va evita crypto, citând următoarele:"SET spune că, criptomonedele nu îndeplinesc calificările sale de produs și ar putea facilita spălarea banilor, cauzând în același timp daune imaginii bursei ca o bursă de "mare încredere". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.