Știri crypto & Bitcoin - O universitate acceptă donații Bitcoin pentru a finanța activitățile legate de crypto - Un primar brazilian ar urma să investească 1% din rezervele orașului în Bitcoin – 28-04-2022

Știri crypto & Bitcoin - O universitate acceptă donații Bitcoin pentru a finanța activitățile legate de crypto - Un primar brazilian ar urma să investească 1% din rezervele orașului în Bitcoin – 28-04-2022

O universitate acceptă donații Bitcoin pentru a finanța activitățile legate de crypto

În octombrie 2021, The Campanile Foundation (TCF), o organizație auxiliară a Universității de Stat din San Diego (SDSU), a acceptat prima sa donație crypto. Acum, universitatea a anunțat că acceptă donații în monede digitale, în Bitcoin (BTC) și Ether (ETH).

Directorul financiar al TCF, David Fuhriman, a declarat că un procent din totalul deținerilor crypto va fi retras trimestrial, pentru a finanța activitățile din campus, care au ca scop descoperirea modului în care universitatea ar putea interacționa cu crypto, cum ar fi lucrul la un sistem care să permită tranzacții digitale mai ample în cadrul universității.

Între timp, restul fondurilor vor fi convertite în BTC și nu vor fi lichidate imediat, cu speranța că prețul va crește în viitor și va ajuta mai multe programe.

Deși piața crypto este volatilă și păstrarea activelor ar putea duce la o potențială pierdere, universitatea rămâne optimistă. "Dacă valoarea Bitcoin crește, atunci această dotare ar putea dura o veșnicie", a declarat Fuhriman. Directorul financiar a subliniat că ei cred că deținerea ar putea oferi beneficii bune pe termen lung pentru SDSU.

Intrarea SDSU în spațiul crypto are ca scop atragerea altor potențiali donatori interesați să susțină programe legate de crypto în cadrul universității. Fuhriman a menționat, de asemenea, că ar putea atrage atenția donatorilor mai tineri care ar putea avea perspective neconvenționale atunci când vine vorba de crearea de avere. (Sursa EN)

Un primar brazilian ar urma să investească 1% din rezervele orașului în Bitcoin

Eduardo Paes, primarul orașului brazilian Rio de Janeiro, vrea să aloce 1% din trezoreria orașului către Bitcoin (BTC).

Paes ar fi anunțat în timpul Săptămânii inovației de la Rio, planurile pentru "Crypto Rio" sau transformarea orașului într-un centru de criptomonede, potrivit unui raport al agenției locale de știri, O Globo.

Primarul a vorbit despre ambițiile legate de criptomonede ale Rio de Janeiro în cadrul unui panel cu primarul din Miami și bull Bitcoin, Francis Suarez, care a început să accepte salariile sale în BTC în noiembrie 2021.

"Vom lansa Crypto Rio și vom investi 1% din trezorerie în criptomonede. Guvernul are un rol de jucat", ar fi spus Paes, adăugând că statul intenționează, de asemenea, să introducă scutiri de taxe pentru această industrie.

Din panel au făcut parte și oficiali brazilieni importanți, precum secretarul de finanțe al orașului, Pedro Paulo, care a precizat că administrația ia în considerare o reducere de 10% din impozitul pe proprietate în Brazilia pentru plățile cu Bitcoin. "Să studiem cadrul legal pentru a face acest lucru", a spus acesta.Vestea vine în contextul în care guvernul brazilian își încălzește din ce în ce mai mult poziția față de Bitcoin și industria criptomonedelor, deputatul federal Luizão Goulart propunând în noiembrie un proiect de lege pentru legalizarea crypto ca metodă de plată pentru lucrătorii din sectorul public și privat. În decembrie, MercadoPago, o importantă firmă de plăți crypto din Brazilia, a permis rezidenților brazilieni să cumpere, să vândă și să dețină principalele criptomonede, precum BTC și Ether (ETH). (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.