Știri crypto & Bitcoin - Puerto Rico vrea să combată corupția cu ajutorul tehnologiei blockchain - Exchange-ul crypto indian CoinDCX va deveni global în 2022, spune un executiv – 1-03-2022

Știri crypto & Bitcoin - Puerto Rico vrea să combată corupția cu ajutorul tehnologiei blockchain - Exchange-ul crypto indian CoinDCX va deveni global în 2022, spune un executiv – 1-03-2022

Puerto Rico vrea să combată corupția cu ajutorul tehnologiei blockchain

În urma unui alt scandal de corupție, guvernul din Puerto Rico ar încerca să își îmbunătățească eforturile de combatere a corupției prin adoptarea tehnologiei blockchain.

Președintele Camerei Reprezentanților din Puerto Rico, Rafael "Tatito" Hernandez, a anunțat că legislatorii vor organiza în întâlniri cu entuziaști locali din domeniul blockchain pentru a discuta despre posibila adoptare a tehnologiei blockchain, în vederea reducerii corupției.

Implementarea blockchain și a smart contracts ar putea aduce mai multă transparență și responsabilitate în sectorul public, a declarat oficialul în cadrul unei conferințe a Puerto Rico Blockchain Trade Association.

"Avem o problemă reală de credibilitate, iar aceasta ar putea fi o parte a soluției", a spus Hernandez, adăugând că există, de asemenea, un efort mai amplu de a face din Puerto Rico un centru pentru inovația crypto și blockchain. Potrivit oficialului, industria emergentă ar putea fi o modalitate prin care statul comun falimentar să își revigoreze economia.

"În anii '60 și '70 aveam nișa de producție. [...] Aceasta este o nouă nișă, o nouă oportunitate de a crea locuri de muncă", a declarat Hernandez.

Comentariile purtătorului de cuvânt au fost făcute pe fondul îngrijorărilor tot mai mari legate de corupție în Puerto Rico, în condițiile în care un primar local ar fi pledat vinovat că a acceptat mită în numerar, de peste 100.000 de dolari.

Puerto Rico nu este singurul care explorează potențialele capacități anticorupție ale unor tehnologii precum blockchain și moneda digitală. Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei a prezentat un raport privind potențialul blockchain de a lupta împotriva corupției administrative și politice. De asemenea, agenția Națiunilor Unite pentru combaterea drogurilor și a criminalității a sfătuit Kenya să utilizeze blockchain pentru a combate corupția guvernamentală în noiembrie 2020. (Sursa EN)

Exchange-ul crypto indian CoinDCX va deveni global în 2022, spune un executiv

Incertitudinea continuă în ceea ce privește reglementarea criptomonedelor în India nu împiedică companiile naționale de criptomonede să lanseze oferte globale.

Exchange-ul crypto indian, CoinDCX, se pregătește să avanseze cu platforma sa globală de tranzacționare crypto-to-crypto,  denumită Cosmex, în 2022, potrivit unui cadru superior al companiei.

Ramalingam Subramanian, șeful departamentului de brand, marketing și comunicare al CoinDCX, a declarat că, CoinDCX are ambiții semnificative în ceea ce privește expansiunea globală a exchange-ului, deoarece viitoarea sa platformă va viza un public global.

Compania a anunțat inițial dezvoltarea Cosmex în februarie 2021, plănuind să extindă amprenta CoinDCX pe piețele globale, pe fondul creșterii cererii și acceptării criptomonedelor la nivel mondial.

Potrivit lui Subramanian, lansarea Cosmex va avea loc "cel mai probabil anul viitor" și va fi lansată inițial în Europa de Vest și în Asia de Sud-Est.

Cosmex "nu are nimic de-a face în mod specific cu ceea ce se întâmplă în India", a subliniat Subramanian, adăugând că platforma urmărește mai degrabă să răspundă la "cererea uriașă" de servicii crypto din afara Indiei. El a adăugat că CoinDCX nu dorește să adauge la speculațiile legate de incertitudinea de reglementare din India prin discutarea unor scenarii în care autoritățile de reglementare indiene adoptă o poziție mai dură față de industrie. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.