Știri crypto & Bitcoin - Serviciile Secrete au confiscat 102 milioane de dolari în crypto în 254 de cazuri începând cu 2015 - Mai volatile decât Bitcoin? Acțiunile Netflix se prăbușesc cu 25% - 11-10-2022

Știri crypto & Bitcoin - Serviciile Secrete au confiscat 102 milioane de dolari în crypto în 254 de cazuri începând cu 2015 - Mai volatile decât Bitcoin? Acțiunile Netflix se prăbușesc cu 25% - 11-10-2022

US Secrete Services au confiscat 102 milioane de dolari în crypto în 254 de cazuri începând cu 2015

Un oficial de rang înalt de la United States Secret Service (USSS) spune că agenția poate urmări fluxul de Bitcoin (BTC) și alte criptomonede într-un mod similar cu adresele de e-mail și că a confiscat peste 102 milioane de dolari în crypto în 254 de cazuri, începând cu 2015.

David Smith, director adjunct al investigațiilor din cadrul USSS, a declarat pentru CNBC că aspectul transparent și imuabil al registrelor blockchain înseamnă că anchetatorii pot urmări tranzacțiile mai ușor decât cele în bani fiduciari în unele cazuri.

"Unul dintre principiile directoare ale blockchain este că este un ledger public, care este partajat, și oricine are puțină putere de calcul are acces la el, inclusiv autoritățile de aplicare a legii", a declarat Smith.

"Așadar, serviciile secrete nu au făcut nimic care să nu fi fost intenția inițială a blockchain-ului. Pur și simplu folosim aceleași mecanisme de urmărire și localizare care au fost prevăzute."

Agentul Smith a declarat că peste 100 de milioane de dolari în criptomonede au fost confiscate de Secret Service în cadrul unor operațiuni internaționale care au vizat fraudatorii cibernetici, începând din 2015, agenții și analiștii desfășurând investigații din cadrul Centrului Global de Operațiuni de Investigații (GIOC) de la sediul Secret Service din Washington D.C.

Criptomonedele sunt confiscate într-o varietate de scenarii. Aproximativ 1,7 milioane de dolari în BTC au fost confiscate într-un caz din martie, în care un estonian a fost condamnat la 66 de luni de închisoare pentru rolul său în cel puțin 13 atacuri internaționale de tip ransomware. O altă operațiune a dus la căderea unei operațiuni internaționale de spălare de bani în România, iar o altă operațiune a implicat un grup de infractori cibernetici vorbitori de limbă rusă, din nou implicat în ransomware. (Sursa EN)

Mai volatile decât Bitcoin? Acțiunile Netflix se prăbușesc cu 25%

Piața bursieră a făcut din nou crypto să pară stabilă prin comparație cu prețul acțiunilor Netflix, care a scăzut cu 25% în tranzacționare.

Vestea care a declanșat această cădere dramatică a fost dezvăluirea că serviciul de streaming a pierdut 200.000 de clienți în primul trimestru din 2022 și estimează că va pierde încă două milioane de abonați în acest trimestru. Aceasta marchează prima dată când compania a contabilizat pierderi în ceea ce privește numărul de utilizatori din 2011, potrivit Bloomberg.

Investitorii au reacționat prin lichidarea acțiunilor NFLX în tranzacțiile după orele de tranzacționare, ceea ce a făcut ca prețurile să se prăbușească la un nou minim anual de 258,90 dolari.

O astfel de acțiune a prețului a atras o oarecare bucurie din partea comunității crypto, care s-a confruntat mult timp cu criticile investitorilor tradiționali, care au spus că crypto sunt prea volatile.

Analistul crypto și gazda canalului YouTube, Into the Cryptoverse, Benjamin Cowen, a transmis pe Twitter celor 622.000 de urmăritori ai săi că prăbușirea Netflix îi amintește de "modul în care acțiunile au devenit mai mult ca #crypto, mai degrabă decât invers".Prețul acțiunilor Netflix a avut o performanță mai slabă în 2022 decât a avut Bitcoin (BTC) în acest an. Netflix a pierdut 57% de la 1 ianuarie 2022, când a fost la apogeul anului, la 597,37 dolari. Prin comparație, BTC a scăzut în general cu 11% de la prețul său de deschidere din 2022, de la 46.319 dolari la 41.288 dolari, potrivit CoinGecko. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.