Știri crypto & Bitcoin - Unii traderi pariază că prețul Bitcoin va atinge 100k$ - În urma unui hack, crypto exchange-ul Exmo a blocat toate retragerile - MicroStrategy deține acum mai mulți BTC decât guvernul SUA – 12-03-2021

Platforma de instrumente derivate crypto, Deribit permite utilizatorilor săi să parieze pe un preț de 100 000$ pentru Bitcoin (BTC), în cadrul ...

Știri crypto & Bitcoin - Unii traderi pariază că prețul Bitcoin va atinge 100k$ - În urma unui hack, crypto exchange-ul Exmo a blocat toate retragerile - MicroStrategy deține acum mai mulți BTC decât guvernul SUA – 12-03-2021

Unii traderi pariază că prețul Bitcoin va atinge 100k$

Platforma de instrumente derivate crypto, Deribit permite utilizatorilor săi să parieze pe un preț de 100 000$ pentru Bitcoin (BTC), în cadrul unui interval de timp delimitat.

Utilizatorii pot paria că prețul monedei emblematice va atinge 100 000$, prin intermediul unor contracte options, ce expiră pe 24 septembrie 2021. Prețul de referință a fost stabilit în urma creșterii volumului zilnic de tranzacții.

În tranzacționarea cu opțiuni, prețul de referință este un contract derivat, ce poate fi cumpărat sau vândut, atunci când este exercitat.

Deribit a procesat 754 123 de contracte options BTC, în luna noiembrie, conform unui material apărut pe Twitter.

Exchange-ul este în prezent listat ca al zecelea cel mai mare exchange de instrumente derivate crypto, conform CoinMarketCap, sau CMC. Volumele raportate de către CMC ar putea să nu reflecte rulajul actual de pe piață, din cauza unor probleme metodologice, cu privire la modalitatea în care sunt colectate și raportate datele.

Furnizorul de date de analiză crypto, Skew a raportat faptul că Deribit este cea mai mare piață de instrumente derivate, pentru tranzacțiile Bitcoin. Compania a mai spus că opțiunile zilnice de tranzacționare în Bitcoin au depășit 1 miliard $, pentru prima dată. (Sursa EN)

În urma unui hack, exchange-ul crypto Exmo a blocat toate retragerile

Exmo, un exchange crypto, cu sediul în Marea Britanie a suferit o breșă de securitate majoră, care a determinat platforma să înghețe toate retragerile.

Conform unui aviz, Exmo a depistat o activitate de retragere suspectă, în urma căreia sume mari de monede, precum Bitcoin (BTC) au fost retrase din hot wallets ale platformei.

Maria Stankevich, șefa departamentului de dezvoltare a afacerilor, pentru Exmo a declarat că incidentul „nu este foarte grav,”întrucât hot wallets care au fost afectate alcătuiesc 5% din totalul de active deținute de către exchange. „Dați-mi voie să subliniez faptul că toate activele din cold wallets sunt în siguranță.”

Conform anunțului, alte criptomonede afectate includ Ether (ETH), XRP, Tether (USDT), Zcash (ZEC) și Ethereum Classic (ETC). Exchange-ul a menționat portofelele crypto ce au fost cel mai probabil implicate în atac, cerând exchange-urilor la nivel global să blocheze portofelele asociate.

Stankevich a menționat că exchange-ul nu a calculat încă volumul pierderilor, afirmând că Exmo se concentrează momentan pe localizarea fondurilor retrase.

Exmo a pornit o investigație privind securitatea și a raportat de asemenea cazul, către poliția londoneză. Compania a solicitat utilizatorilor să nu depoziteze fonduri, în portofelele Exmo, până problema nu este rezolvată. „Vrem să vă asigurăm că, în cazul în care fondurile oricărui utilizator sunt afectate de către acest incident, vor fi acoperite în totalitate de către Exmo.” (Sursa EN)

MicroStrategy deține acum mai mulți BTC decât guvernul SUA

Compania de business intelligence, MicryStrategy a mai adăugat la rezerva sa de Bitcoin (BTC), în urma unei achiziții de 29 646 BTC, pentru un total de 650 milioane $, la un preț de aproximativ 21 925$ per BTC.

Compania deține acum un total de 70 470 BTC, achiziționați la o medie de preț, de 15 964$ per BTC. Aceasta o face al cincilea cel mai mare deținător individual de Bitcoin, cu un loc în fața guvernului SUA, care ar deține 69 420 BTC.

De curând, CEO-ul MicroStrategy l-a încurajat pe miliardarul Elon Musk să îi urmeze exemplul și să utilizeze BTC pentru a înlocui dolarul SUA, ca principală monedă de rezervă a Tesla. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.