Știri crypto & blockchain - Autoritatea de reglementare din Hong Kong reevaluează legile privind ETF-urile crypto de retail - The Giving Block lansează 15 noi fonduri pentru a direcționa donațiile crypto în funcție de cauză – 22-01-2022

Știri crypto & blockchain - Autoritatea de reglementare din Hong Kong reevaluează legile privind ETF-urile crypto de retail - The Giving Block lansează 15 noi fonduri pentru a direcționa donațiile crypto în funcție de cauză – 22-01-2022

Autoritatea de reglementare din Hong Kong reevaluează legile privind ETF-urile crypto de retail

Comisia pentru valori mobiliare și contracte futures (Securities and Futures Commission, sau SFC), din Hong Kong, analizează reglementările privind tranzacțiile cu monede virtuale, inclusiv dacă persoanele fizice pot investi în fonduri tranzacționate la bursă (ETF).

Potrivit unui raport publicat de South China Morning News, reglementările din 2018 limitau tranzacțiile cu criptomonede prin intermediul fondurilor sau al platformelor de tranzacționare la investitorii profesioniști cu cel puțin 8 milioane de dolari HK (1.028.624,00 dolari) de investit.

Directorul executiv adjunct al SFC, Julia Leung Fung-yee, a declarat că reevaluarea va fi făcută "pentru a vedea dacă este încă adecvată scopului și dacă sunt necesare modificări". Fung-yee, vorbind la conferința Săptămâna tehnologiei financiare din Hong Kong 2021, a declarat că "activele virtuale se apropie de finanțele tradiționale", de unde și necesitatea de a revizui legile.

"Mai multe, [și] diferite tipuri de produse de investiții în active virtuale sunt disponibile, iar bursele convenționale din străinătate oferă acum ETF-uri de criptomonede."

ETF-urile de criptomonede nu sunt disponibile pentru investitorii din Hong Kong, chiar dacă aceste instrumente financiare pot fi cumpărate din alte țări. În Statele Unite, cel puțin 12 cereri pentru aceste fonduri au fost depuse la SEC de către firme care doresc să ofere speculatorilor șansa de a se aventura în criptomonede. Mai multe solicitări au fost depuse la autoritatea de reglementare din Hong Kong de către companii care doresc să ofere astfel de investiții. (Sursa EN)

The Giving Block lansează 15 noi fonduri pentru a direcționa donațiile crypto în funcție de cauză

Platforma caritabilă de criptomonede, The Giving Block, a anunțat lansarea a 15 noi "Fonduri pentru cauze", pentru a direcționa mai bine donațiile către organizații caritabile cu obiective și misiuni similare.

The Giving Block a fost înființată pentru a facilita donațiile în criptomonede către peste 700 de organizații non-profit din întreaga lume, printre care Save the Children, Malala Fund și World Vision.

Noile fonduri pentru cauze "grupează mai multe organizații non-profit care au un obiectiv sau o misiune similară", potrivit site-ului The Giving Block, adăugând că, această funcție este perfectă pentru cei care doresc să sprijine o anumită problemă sau cauză, mai degrabă decât o organizație.

În acest fel, fondurile au permis mai multor organizații de caritate să își crească impactul, nu doar celor cu recunoaștere instantanee a numelui.

"Deseori auzeam de la donatori că vor să sprijine un anumit tip de cauză - de exemplu, mediul înconjurător - dar le era greu să aleagă o cauză", a declarat co-fondatorul The Giving Block, Alex Wilson.

"Fondurile pentru cauze permit donatorilor să sprijine o întreagă categorie de impact cu o singură tranzacție. Este un câștig pentru organizațiile de caritate și pentru donator."

Categoriile se aliniază cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite, inclusiv sănătatea și medicina; libertatea; veteranii militari și primii respondenți; sărăcia și locuințele; tehnologia și știința; animalele; arta și cultura; copiii și tinerii; drepturile civile și drepturile omului; dezastrele și conflictele; dezvoltarea economică; și hrana și apa. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.