Știri crypto & blockchain - O rețea de creditare permite un istoric de credit transparent în Africa printr-un parteneriat blockchain - Fondatorul Polkadot anunță pași spre descentralizarea completă cu un nou model de guvernanță

Știri crypto & blockchain - O rețea de creditare permite un istoric de credit transparent în Africa printr-un parteneriat blockchain - Fondatorul Polkadot anunță pași spre descentralizarea completă cu un nou model de guvernanță

O rețea de creditare permite un istoric de credit transparent în Africa printr-un parteneriat blockchain

Platforma bancară mobilă africană, Aella, a încheiat un parteneriat cu Creditcoin Network pentru a face ca istoricul creditelor să devină transparent, prin integrarea tuturor tranzacțiilor sale în blockchain-ul public al Creditcoin.

Într-un anunț, Creditcoin a declarat că toate tranzacțiile de credit ale Aella vor fi înregistrate pe blockchain-ul Creditcoin, ceea ce le va face ușor de auditat și vor fi disponibile pentru vizualizare prin intermediul exploratorului lor de blocuri. Tranzacțiile înregistrate vor include termenii împrumuturilor, precum și plățile și rambursările.

Creditcoin a declarat că parteneriatul vine odată cu lansarea Creditcoin 2.0, o actualizare care face rețeaua mai stabilă și mai ușor de integrat.

Directorul general al Aella, Akin Jones, a subliniat că această mișcare permite investitorilor să monitorizeze performanța afacerii sale în timp real, prin consultarea blockchain-ului. Acest lucru poate duce în cele din urmă la mai multe majorări de capital și contribuie la oferirea accesului mai multor africani la credite. Jones a explicat că:

"Pentru noi, și pentru milioane de utilizatori din Africa, acest lucru înseamnă un acces mai mare și mai ieftin la surse vitale de credit".

Tae Oh, fondatorul Creditcoin, și-a exprimat entuziasmul cu privire la lansarea 2.0 și la parteneriatul cu Aella. Potrivit lui Oh, noua evoluție este un pas spre obiectivul proiectului de a oferi celor nebancarizați o "șansă mai echitabilă". (Sursa EN)

Fondatorul Polkadot anunță pași spre descentralizarea completă cu un nou model de guvernanță

Polkadot (DOT) și fondatorul Kusama, Gavin Wood, au anunțat că modelul de guvernanță al blockchain-ului va suferi o nouă transformare. Denumit Gov2, oricine ar putea iniția un referendum în orice moment și de câte ori dorește în noua configurație, similar cu inițierea de noi tranzacții pe blockchain.

Ulterior, referendumurile în curs de desfășurare au nevoie de 50% din voturile părților interesate în termen de 28 de zile pentru a fi aprobate sau vor fi respinse în mod implicit. Participanții pot, de asemenea, să intervină și să lanseze în timp util propuneri de anulare, care necesită proceduri de vot similare, în cazul în care se descoperă defecțiuni tehnice în cadrul referendumurilor, în sine. Votanții pasivi, t pot specifica un delegat diferit pentru fiecare clasă de referendum din sistem, în cadrul unui proces cunoscut sub numele de delegare multirol.Wood a declarat că va exista un nou organism, denumit Polkadot Fellowship, compus din experți tehnici care au puterea de a scurta timpul de votare a referendumurilor în cazul unor chestiuni sensibile la timp. În general, mai multe principii vor rămâne invariabile față de modelul de guvernanță anterior. În primul rând, 50% din totalul participațiilor în sistem vor avea dreptul de a comanda viitorul sistemului. O pondere mai mare va fi acordată, de asemenea, celor care sunt dispuși să își blocheze tokenii în sistem pe o durată mai lungă, într-un proces cunoscut sub numele de vot de convingere. În cele din urmă, va rămâne, de asemenea, un comitet care va supraveghea evoluțiile tehnocratice ale blockchain-ului. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.