Știri crypto & blockchain - Sectorul bancar folosește de 56 de ori mai multă energie decât Bitcoin - raport Valuechain - US Air Force apelează la SIMBA Chain pentru a dezvolta un sistem de bugetare și contabilitate

Știri crypto & blockchain - Sectorul bancar folosește de 56 de ori mai multă energie decât Bitcoin - raport Valuechain - US Air Force apelează la SIMBA Chain pentru a dezvolta un sistem de bugetare și contabilitate

Sectorul bancar folosește de 56 de ori mai multă energie decât Bitcoin - raport Valuechain

Cifre noi privind consumul de energie, eficiența și scalabilitatea Bitcoin (BTC) expun sectorul bancar și, în același timp, pun într-o nouă lumină cea mai mare criptomonedă din lume.

Un raport de cercetare publicat de Michel Khazzaka, un inginer IT, crypto și consultant, calculează că plățile Bitcoin sunt de "un milion de ori mai eficiente" decât sistemul financiar tradițional. În plus, sectorul bancar "folosește de 56 de ori mai multă energie decât Bitcoin".

Raportul compilează aproape patru ani de cercetări și sugerează un nou calcul pentru estimarea consumului de energie pentru proof-of-work al Bitcoin. Într-un interviu, Khazzaka a declarat:

"Bitcoin Lightning, și Bitcoin, în general, sunt soluții tehnologice cu adevărat grozave și foarte eficiente care merită să fie adoptate pe scară largă. Această invenție este suficient de genială, suficient de eficientă și suficient de puternică pentru a fi adoptată în masă."

Khazzaka, care a fondat firma de consultanță în domeniul plăților Valuechain la sfârșitul anului 2021, propune o alternativă la estimările energetice furnizate de Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI). Indicele, estimează că Bitcoin consumă aproximativ 122 TW/H pe an.

Ținând cont de durata medie de viață a echipamentelor de minare Bitcoin, precum și de rata la care sunt create noi materiale IT, Khazzaka sugerează că Bitcoin consumă 88,95 TWh pe an, considerabil mai puțin decât estimarea făcută de Cambridge. (Sursa EN)

US Air Force apelează la SIMBA Chain pentru a dezvolta un sistem de bugetare și contabilitate

De mai mulți ani, armata Statelor Unite experimentează blockchain într-o serie de contexte pentru a-și îmbunătăți operațiunile. Acum, Forțele Aeriene ale SUA (USAF) adoptă blockchain în procesele sale de bugetare și contabilitate.

Potrivit unui comunicat de presă, USAF a apelat la SIMBA Chain, o platformă blockchain-as-a-service, pentru a dezvolta un sistem bazat pe blockchain pentru urmărirea și monitorizarea fluxului de numerar al armatei și a calității și gestionării lanțului de aprovizionare. Scopul proiectului, denumit Digital Blockchain Budgeting Accountability and Tracking (DiBaT), este de a tokeniza toți dolarii din bugetul lanțului de aprovizionare al USAF, precum și de a urmări mișcarea fondurilor între centrele de facturare, echipele de achiziții și furnizori.

Conform comunicatului, DiBaT utilizează blocurile SIMBA pentru a urmări și a verifica fondurile într-un blockchain securizat, care permite conducerii USAF să vadă unde sunt utilizați banii și cum sunt poziționați în prezent în cadrul sistemului de alocare și plată. De asemenea, va crește vizibilitatea lanțului de aprovizionare și transparența în ceea ce privește materialele achiziționate.

Joel Neidig, co-fondator și președinte al SIMBA Chain, a declarat că firma și Forțele Aeriene ale SUA anticipează că proiectul va avea o influență benefică asupra transparenței și eficienței, ajutându-i, în același timp, să determine rentabilitatea investițiilor din articolele pe care le achiziționează frecvent. El a adăugat că:"Am lucrat cu Forțele Aeriene în ultimii 4 ani la diverse implementări, suntem încântați să ieșim din fazele pilot și de testare a conceptului și să trecem la mai multe medii de producție. Air Force este cu siguranță liderul în adoptarea blockchain pentru DoD". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.