Știri crypto - Microsoft, Nasdaq și alții vor globalizarea standardelor pentru tokenizare - Startup-up al MIT declară că trendul ascendent în ceea ce privește interesul față de mainstream crypto a început de toamna trecută - 06-06-2020

Microsoft, IBM, Hyperledger și alte organizații financiare și tehnologice au format o alianță pentru dezvoltarea unor standarde globale pentru ecosistemele tokenizate.

Știri crypto - Microsoft, Nasdaq și alții vor globalizarea standardelor pentru tokenizare - Startup-up al MIT declară că trendul ascendent în ceea ce privește interesul față de mainstream crypto a început de toamna trecută - 06-06-2020

Microsoft, Nasdaq și alții vor globalizarea standardelor pentru tokenizare

Microsoft, IBM, Hyperledger și alte organizații financiare și tehnologice au format o alianță pentru dezvoltarea unor standarde globale pentru ecosistemele tokenizate.

Marley Grey, principalul arhitect al Microsoft și Ron Resnick, fost director executiv al Enterprise Ethereum Alliance au lansat InterWork Alliance, o organizație non-profit, cu scopul de a crea o serie de standarde globale pentru ecosistemele bazate pe tokeni.

La lansarea InterWork Alliance (IWA) au fost prezente mai mult de 28 de organizații financiare, tehnologice și blockchain, printre care Microsoft, Chainlink, Hyperledger, IBM, Nasdaq, Accenture și alții.

IWA a subliniat faptul că strartup-urile ce lucrează momentan la ecosistemele tokenizate sunt majoritar concentrate pe soluții individuale și pe promovarea propriilor platforme, către alte companii, dar că, stabilirea unor standarde globale va ajuta la focusarea pe inovarea la scară largă, pentru un impact colectiv asupra mediului afacerilor. „Pentru ca această abordare să funcționeze este nevoie urgentă de standarde, care să definească ce anume este un token și care va fi comportamentul său în cadrul unui contract.” – Ron Resnick

IWA intenționează să lucreze la trei cadre diferite ale standardelor globale pentru ecosisteme tokenizate. Primul, și anume cadrul taxonomiei token-ului va furniza un set de instrumente și un limbaj comun, astfel încât mai multe părți să poată cădea de comun acord asupra acelorași termeni, ce definesc un token și utilizarea sa.

Cadrul InterWork va ajuta companiile să creeze contracte multipartite, cu clauze globale standard, recunoscute de către IWA, iar al treilea cadru, cel analitic va ajuta companiile să analizeze contractele multipartite și să folosească serviciile de inteligență artificială și raportarea datelor dictate de piețe.

Cu toate aceste cadre la îndemână, IWA va lucra în cele din urmă la interoperabilitatea dintre aplicațiile descentralizate din cadrul diferitelor rețele blockchain.

„Standardele joacă un rol crucial în evoluția și adoptarea oricărei tehnologii emergente. Aplicațiile distribuite și serviciile bazate pe tokeni vor avea nevoie de cadre bine stabilite, ce vor asigura interoperabilitatea soluțiilor la nivel de companie, indiferent de platformele tehnologice pe care le au la baza.”  - Brian Behlendorf, director executiv Hyperledger

„Alianța va ajuta la stabilirea unei fundații, nu doar pentru tehnologie și afaceri, ci pentru peisajul în schimbare al tokenizării, de asemenea. O alianță neutră a platformelor este crucială pentru întreaga industrie.” – Nitin Gaur, director al IBM WW Digital Asset Labs (Sursa EN)

Startup al MIT declară că trendul ascendent în ceea ce privește interesul față de mainstream crypto a început de toamna trecută

Conform Floating Point Group, sau FPG, un startup de tehnologie algoritmică pentru comerț, conceput de MIT, criptomonedele au avut parte de o creștere în atenția mainstream începând cu toamna trecută, înainte de intrarea în vigoare a măsurilor împotriva COVID-19.

Respectând normele SUA, FPG oferă instituțiilor jucătoare un număr de unelte, API-uri și alte tehnologii în vederea automatizării comerțului. Kevin March, co-fondator al FPG a declarat că, „piața criptomonedelor oferă o linie de afaceri nouă și atractivă, plină de oportunități pentru administratorii de active, și o modalitate strălucită de a aduce noi clienți, furnizorilor de servicii.”

Deși atenția pentru criptomonede și prețul acestora au crescut odată cu măsurile împotriva COVID-19, la începutul lunii martie, FPG spune că interesul față de acestea a început de fapt să crească undeva în ultimul sfert al anului 2019.

„De fapt, inactivitatea asociată cu munca de acasă poate face ca, cei ce iau deciziile relevante, să fie înclinați să gândească neconvențional, și să ia în considerare noi inițiative strategice, precum aventurarea în domeniul criptomonedelor.”  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.