Studiu de piata crypto 2022 - cum se raporteaza romanii la criptomonede

Studiu de piata crypto 2022 - cum se raporteaza romanii la criptomonede

Studiul realizat de Ipsos si Tradesilvania arata ca romanii care au investit in criptomonede vin din sectoare variate, de la IT si pana la sectorul de sanatate. Studiul de piata crypto arata ca, tehnic, este nevoie un device conectat la internet si o suma de bani pe care un roman este dispus sa o investeasca in criptomonede.

Studiul de piata crypto a fost realizat in online, iar esantionul a cuprins 500 de respondenti, cu varste cuprinse intre 18 si 55 de ani. Astfel, 96% dintre adultii conectati la internet au auzit de criptomonede, iar caracteristicile romanilor care cunosc acest termen sunt: locuiesc in orase mari (peste 200.000 locuitori), au educatie superioara si au venit net lunar de peste 4.850 RON, in medie.

Cand vine vorba de perceptia romanilor fata de criptomonede, exista anumite diferente intre respondenti, dar si diferente intre ce au inteles unii respondenti si situatia actuala.

In timp ce 92% sunt de acord ca spatiul crypto se ocupa cu monede digitale, iar 68% considera ca acestea pot fi efectuate pentru a realiza plati online, doar un procent de 22% dintre respondenti stiu ca nu exista o entitate centralizata de reglementare crypto. In acelasi timp, 13% dintre respondenti considera ca aceste monede virtuale sunt acceptate de majoritatea magazinelor din Romania, desi afirmatia nu este corecta.

Studiul de piata crypto arata ca jumatate dintre adultii romani conectati la internet sunt familiarizati cu termenul de Non Fungible Tokens (NFT), insa doar 21% detin NFT-uri. Astfel, se poate vedea o diferenta majora intre nivelul de popularitate al criptomonedelor si cel al Non Fungible Tokens.

Conform studiului de piata crypto, jumătate dintre adulţii români conectaţi la internet, adică 49%, sunt familiarizaţi cu termenul de Non-Fungible Token (NFT), însă doar 21% deţin NFT-uri în prezent. Astfel, se poate vedea o diferenţă majoră între nivelul de popularitate al criptomonedelor şi cel al NFT-urilor.

Studiul de piata crypto arata ca 55% dintre romanii familiarizati cu notiunea de criptomonede doresc ca bancile din Romania sa ofere servicii crypto, acesta fiind un element esential pentru renuntarea la serviciul bancar actual si migrarea catre un furnizor alternativ de servicii financiare.

Aflati mai multe despre studiul de piata crypto dezvoltat de Ipsos, in cadrul emisiunii Crypto Club, realizata de Ziarul Financiar, in parteneriat cu platforma premium de tranzactii Tradesilvania.com: