Tehnologia blockchain in sistemul de sanatate - 5 aplicatii blockchain in domeniul medical

Tehnologia blockchain in sistemul de sanatate - 5 aplicatii blockchain in domeniul medical

Tehnologia blockchain construieste un sistem transparent care permite partajarea securizata a datelor si accesul impartit intre mai multi utilizatori. Aceste aspecte reprezinta o provocare majora in sanatatea digitala, unde confidentialitatea si securitatea datelor medicale sunt extrem de importante.

Tehnologia blockchain poate facilita evolutia descentralizata a sistemului de sanatate digital, printr-o serie de aspecte relevante, discutate in acest articol. Pentru mai multe informatii despre blockchain intr-un context general, accesati articolul despre validitatea tehnologiei descentralizate.

Transparenta lantului de aprovizionare prin blockchain

O provocare majora in sectorul sanatatii este asigurarea provenientei securizate a produselor medicale si confirmarea autenticitatii acestora. Utilizarea unui sistem bazat pe blockchain pentru a urmari produsele din punctul de fabricatie si in fiecare etapa a lantului de aprovizionare permite clientilor sa urmareasca intr-un mod transparent parcursul medicamentelor.

Aceasta este o prioritate pentru industrie, in special pe pietele in curs de dezvoltare, unde medicamentele contrafacute sunt o problema importanta. Prin tehnologia blockchain, toti participantii din lantul de aprovizionare pot verifica autenticitatea medicamentelor, datele de expirare si alte informatii relevante pentru sistem.

Dosare medicale stocate pe blockchain

Lipsa informatiilor complete despre pacienti este o problema importanta cu care se confrunta sistemul medical. O solutie inovatoare este crearea unui sistem bazat pe blockchain. In acest caz, informatiile medicale sunt stocate pentru a fi accesate usor si rapid, dar doar atunci cand pacientul isi da acordul.

Intr-un ecosistem blockchain de acest fel, sistemul informatiilor medicale beneficieaza din 3 puncte de vedere:

  • Informatiile sunt stocate intr-un mod sigur si sunt mai accesibile pentru pacienti si pentru furnizorii de servicii medicale
  • Pacientii au control mai mare asupra informatiilor personale
  • Asiguratorii medicali comunica mai usor cu pacientii si serviciile medicale

Verificarea datelor personalului medical prin blockchain

Tehnologia blockchain poate facilita inregistrarea informatiilor personalului medical in registrele institutiilor medicale sau organizatiilor de asistenta medicala. Acest lucru poate ajuta la simplificarea procesului de angajare si verificare a informatiilor esentiale pentru o cariera medicala.

Implementarea tehnologiei blockchain in verificarea si stocarea informatiilor personalului rezulta intr-o acreditare mai rapida si ofera o transparenta imbunatatita pentru partenerii organizatiilor si institutiilor medicale.

Monitorizare pacienti de la distanta blockchain

Una dintre tendintele medicale inovatoare din ultimii ani este adoptarea de solutii de monitorizare la distanta, in care toate semnele vitale ale pacientilor sunt observate de specialisti intr-un mod proactiv si preventiv. Totusi, securitatea este o problema importanta pentru un sistem medical la distanta, aspect pe care tehnologia blockchain il poate rezolva pe viitor.

Criptografia blockchain asigura ca doar partile autorizate pot obtine acces la datele personale, care sunt stocate in siguranta si intr-un mod transparent. Intr-un astfel de sistem, odata ce datele pacientului sunt inregistrate in registrul blockchain, acestea sunt aproape imposibil de modificat.

Studii clinice medicale pe blockchain

In studiile clinice, tehnologia blockchain poate fi folosita pentru a rezolva problemele de rezultate false si pierderea datelor care nu se potrivesc cu scopurile si obiectivele cercetarii.

In plus, tehnologia blockchain va putea creste in mod semnificativ cantitatea si calitatea pacientilor alesi pentru studiile clinice. Prin registrul distribuit, pacientii vor putea sa isi inregistreze datele medicale printr-o metoda rapida si securizata care le va permite clinicienilor sa contacteze mult mai usor persoanele potrivite.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale tehnologiei blockchain este posibilitatea constanta de dezvoltare pe care o ofera. Desi implementarea sa initiala se va confrunta cu aceleasi limitari ca si in cazul tehnologiilor clasice, natura deschisa a tehnologiei blockchain va incuraja progresul tehnic in ecosistemul crypto, domeniul bancar si sistemul de sanatate.

Tradesilvania ofera acces la 44 de criptomonede, 101 de paritati crypto, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila, care permite utilizatorului sa acceseze portofoliul de oriunde si oricand. Creeaza-ti cont pe platforma si tranzactioneaza criptomonede intr-un mod simplu si rapid!