Tehnologia Blockchain și resursele umane

Experimentele Blockchain până în prezent încorporează doar unele dintre caracteristicile definitorii ale blockchain - deci captează doar o parte din valoarea sa potențială.

Tehnologia Blockchain și resursele umane

Experimentele Blockchain până în prezent încorporează doar unele dintre caracteristicile definitorii ale blockchain - deci captează doar o parte din valoarea sa potențială. Aceste cazuri de utilizare timpurie a resurselor umane oferă totuși o privire asupra viitorului blockchain pentru HR-resursele umane.

Într-o rețea distribuită de blockchain, solicitanții autorizați pot dobândi acreditări virtuale (care să își identifice identitatea), care oferă o înregistrare imuabilă a istoriei lor de muncă. Angajații potențiali care intră în acest blockchain elimină șansele de a face aplicații frauduloase.

Angajatorii au acces la cantități vaste de informații private despre angajați. Pe un blockchain, înregistrările pot fi criptate și înregistrate imuabil - mai ales importante pentru înregistrările private legate, de exemplu, de condițiile medicale sau istoricul performanței. Dar aceste înregistrări pot fi partajate, de asemenea, atunci când este necesar, în formă tokenizată, cu participanți cărora li s-a acordat permisiunea verificată.

Un contract inteligent creează drepturi și obligații executorii și imuabile pentru toți participanții. Contractele imuabile în HR pot, de exemplu, să elibereze automat plățile de la escrow odată ce lucrătorii finalizează sarcinile atribuite, ceea ce ușurează veniturile pentru lucrători și fluxul de numerar pentru companii.

Angajații își pot impune drepturile „de a fi uitați” oferite de reglementări precum Regulamentul general privind protecția datelor din UE (GDPR) doar prin ștergerea cheii de criptare și făcând ca informațiile personale identificabile să nu poată fi recuperate. Pe măsură ce legislația este mai strictă, HR-ul va putea folosi blockchain pentru a se asigura că angajații au control asupra propriilor date.

Tranzacțiile criptate și stocate ca date imuabile pe blockchain sunt mai fiabile, permițând o auditare și raportare de conformitate mai simplificate. Plătitorii nu vor mai depinde de intermediari, cum ar fi băncile, pentru a prelucra plățile. De asemenea, băncile nu vor mai controla fluxurile de bani în măsura în care pot înghiți în prezent valorile tranzacțiilor prin tranzacționare - și, prin urmare, prin variația valorii - monedelor fiat (emise de guvern).

Există deja soluții Blockchain pentru a facilita plățile în timp real către lucrătorii contingenți, cum ar fi membrii forței de muncă din economia concertului. Nu sunt necesare agregatoare de salarizare, fără bănci, fără monede fiat. Dar aceasta nu este pe deplin beneficiile pentru HR sau pentru lucrători; aceste inovații pot extinde accesul la talent.

Gestionarea salarizării este până în prezent cel mai solid caz de utilizare pentru blockchain în HR. Tranzacțiile cheie sunt criptate și stocate ca date imuabile pe blockchain. Datele de salarizare sunt protejate cu hash și utilizează managementul cheilor furnizorului, care stochează informațiile necesare pentru a genera o cheie în loc de cheia în sine (deci nu este posibilă recuperarea unei chei folosind o componentă unică.) Dar această nouă abordare a plăților o face și ea este posibil să angajeze (și să plătească) lucrători în locații îndepărtate sau în țări unde infrastructura de plată este limitată sau monedele fiat sunt volatile.

Plățile pe un blockchain vor avea loc în timp real și, dacă se dorește, printr-o criptomonedă standard internațională, care va apela la grupurile de talente care anterior erau inaccesibile, deoarece erau prea îndepărtate sau identitatea și experiența lor nu puteau fi verificate.

Angajatorii vor avea acces și la cele două miliarde de persoane din forța de muncă nevalorificată penru ssitemul bancar. Lucrătorii economiei Gig pot ocoli terții (de exemplu, bănci, servicii de gestionare freelance) și pot primi plăți direct. Angajatorii pot păstra un simbol imutabil al înregistrărilor de plată pentru auditare și conformitate.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.