Newsletter Crypto Today 15 Februarie 2023

Newsletter Crypto Today 15 Februarie 2023

Newsletter-ul Tradesilvania include tendintele crypto, recomandarile noastre de stiri cele mai recente recente evolutii ale pietei si alte informatii cheie pentru investitorii in active digitale.

Piata a crescut cu2.59% in ultimele 24 de ore. Vezi aici preturile actuale.


Stirile crypto ale saptamanii

Inflatia lunii ianuarie Statelor Unite, anuntata peste asteptari, 6.4% vs 6.2%. Chiar si asa, efectul asupra pietei crypto este momentan neutru spre pozitiv.

BUSD si BNB in scadere, in urma anuntului facut de Paxos, emitentul BUSD, privind incetarea mintarii BUSD incepand cu 21 februarie. Decizia vine ca urmare a unei cereri din partea autoritatilor din Statele Unite si a dus la o disputa intre cele doua companii implicate in proiectul BUSD.

Banca centrala a Emiratelor Arabe Unite (UAE) intentioneaza sa emita o moneda digitala (CBDC) pentru plati interne si internationale. Este un proiect care face parte din initiativa statului pentru transformarea infrastructurii financiare. Vezi detalii

India este in discutii cu membrii G20 despre necesitatea unui protocol de operare standard pentru crypto. Ministrul indian de finante, Nirmala Sitharaman, a declarat ca statele G20 trebuie sa discute despre o abordare coerenta cu privire la reglementarea crypto. Vezi detalii

Hong Kong devine cea mai recenta atractie pentru afacerile Web3, deoarece statul adopta o pozitie pro-crypto. Autoritatile financiare din Hong Kong au anuntat in ianuarie ca doresc ca tara sa devina un hub crypto regional. Astfel, Bank DBS, din Singapore isi propune sa isi dezvolte afacerea crypto in teritoriu. Vezi detalii

Unul dintre cele mai recunoscute muzee din Los Angeles a completat cea mai mare achizitie de arta bazata pe blockchain. Noile opere de arta digitala adauga o greutate substantiala colectiei existente de NFTs de la Los Angeles County Museum of Art, care si-a dezvoltat afacerile curatoriale in spatiul Web3, in timp ce spatiul NFT a crescut. Vezi detalii

Mai multe detalii despre stirile saptamanii gasesti pe blog-ul Tradesilvania.

Indicatorul se mentine in zona "Greed" fara a da semne de scadere, ceea ce reprezinta un bun semnal pentru piata.

Indexul Crypto Fear and Greed ofera un scor de la 0 la 100, clasificand sentimentul bitcoin de la frica extrema la lacomie extrema.

Acceseaza cea mai recenta analiza saptamanala a pietei disponibila pe blogul nostru. ย Aceasta include o analiza tehnica saptamanala a pietei, inclusiv evolutiile BTC, ETH si EGLD.

Coin of the Week


Cele mai bune decizii sunt cele informate iar proiectul Coin of the Week iti aduce saptamanal in prim-plan cate o moneda, asa incat sa o cunosti la nivel de detaliu si sa decizi daca investesti sau nu in ea.

Moneda saptamanii este Ethereum (ETH).

ETH a fost dezvoltat de antreprenorul ruso-canadian Vitalik Buterin. Potrivit lui Buterin, criptomoneda Ethereum reprezinta o dezvoltare a capabilitatilor blockchain oferite de Bitcoin. Antreprenorul a primit o bursa pentru proiect si a dezvoltat o organizatie non-profit pentru lansarea Ethereum. La inceputul anului 2014, Fundatia Ethereum a vandut 72 milioane de ETH, generand aproximativ 18 milioane de USD. Criptomoneda Ethereum a fost lansata in mod oficial in 2015.

Ethereum a adoptat o abordare diferita fata de Bitcoin, oferind utilizatorilor o platforma care permite dezvoltarea de programe si aplicatii descentralizate. In plus, tehnologia Ethereum urmareste tranzactiile confirmate pe blockchain si potentialele modificari care urmeaza sa apara in viitor.
Mai multe despre Ethereum (ETH).

Intrebarea frecventa a zilei

Cum transfer monedele catre un portofel extern? Vezi aici raspunsul.

Pe cine sa urmaresti pe Twitter

Bitcoin Archive (@BTC_Archive)

Istoric vorbind, Bitcoin Archive este o sursa de incredere pentru informatii despre ecosistemul crypto. Posteaza actualizari in fiecare zi cu informatii relevante pentru oricine care cauta sfaturi despre crypto.

Lyn Alden (@LynAldenContact)

Alden are o experienta impresionanta in inginerie si finante. A devenit o figura respectata in comunitatea crypto datorita strategiilor de investitii pe care le analizeaza si le sustine cu cercetari profesionale din domeniu.

Knowledge Bits


Investitia recurenta se refera la metoda de a investi o anumita suma in mod regulat, pentru a construi portofoliul crypto in timp, prin sume mici. Metoda este imprumutata din domeniul investitiilor traditionale si permite investitorilor sa achizitioneze active la un cost mediu redus. Descopera mai multe despre investitiile recurente in crypto.

Vrei sa stii mai multe despre ecosistemul crypto? CryptoClub, un proiect dezvoltat alaturi de Ziarul Financiar, este un bun loc de la care sa incepi.

Ai intrebari suplimentare? Scrie-ne pe [email protected] sau descopera raspunsurile in sectiunea de intrebari frecvente pe site-ul nostru. Echipa Tradesilvania