Newsletter Crypto Today 18 Ianuarie 2023

Newsletter Crypto Today 18 Ianuarie 2023

Newsletter-ul Tradesilvania include tendintele crypto, recomandarile noastre de stiri cele mai recente recente evolutii ale pietei si alte informatii cheie pentru investitorii in active digitale.

Piata a crescut cu 0.83% in ultimele 24 de ore
Vezi aici preturile actuale.

Cele mai importante stiri crypto ale saptamanii


Bitcoin, cea mai importanta criptomoneda, a atins pretul de 21.400 USD, nivel care nu a mai fost atins din noiembrie 2022. Acest lucru a coincis cu incetinirea crypto mining si o crestere a increderii in piata crypto. Exista o speranta in randul investitorilor ca bancile centrale vor urma o politica monetara mai favorabila, accelerand cresterile in piata crypto. Link

Autoritatile de reglementare financiara din Japonia au comunicat ca incep sa trateze crypto ca domeniul bancar, solicitand insitutiilor interne noi reguli in 2023 pentru sectorul activelor digitale. Link

Firma globala de investitii SkyBridge Capital considera ca BTC va atinge pretul de 35.000 USD pana la finalul anului 2023. Fondatorul SkyBridge Capital, Anthony Scaramucci, a spus ca BTC ar putea castiga si mai mult odata cu viitorul eveniment de “halving”, care are loc la fiecare 4 ani si reduce numarul de unitati Bitcoin noi generate la jumatate. Link

Decizia bancii braziliene Nubank de a lista criptomonedele MATIC si UNI in aplicatia sa bancara a fost primita cu entuziasm din partea comunicatii crypto. Nubank a inceput sa se concentreze pe crypto la mijlocul lui 2022, cand a anuntat ca va cumpara Bitcoin. Compania a sustinut ca va investi 1% din portofoliul sau in Bitcoin prin intermediul holdingului sau. Link

ABN AMRO a devenit prima banca din Europa care a inregistrat o obligatiune digitala pe blockchain-ul public. Emisa unui grup select de investitori, obligatiunea revolutionara a strans companiei APOC 450.000 de EURO. Compania APOC este un client al bancii, emitent a acestor obligatiuni. Link

Mai multe detalii despre stirile saptamanii gasesti pe blog-ul Tradesilvania.

Fear & Greed Index

Indexul Crypto Fear and Greed ofera un scor de la 0 la 100, clasificand sentimentul bitcoin de la frica extrema la lacomie extrema. Unii investitori crypto folosesc indexul pentru a-i ajuta sa gaseasca momentul potrivit pentru a intra si a iesi de pe piata.

Acceseaza cea mai recenta analiza saptamanala a pietei disponibila pe blogul nostru.  Aceasta include o analiza tehnica saptamanala a pietei, inclusiv evolutiile BTC, ETH si EGLD.

Coin of the Week: Avalanche (AVAX)


Avalanche (AVAX): platforma Blockchain bazata pe contracte inteligente (smart contracts). Conceputa in principal pentru piata crypto, tranzactii financiare inteligente si alte operatiuni similare, cu costuri reduse. Tehnologia Avalanche (AVAX) are potential de dezvoltare si in domeniul finantelor descentralizate (DeFi) si spatiul artei digitale (Non Fungible Tokens).

A fost lansata in 2020 de echipa Ava Labs si a urcat rapid in topul celor mai populare criptomonede din piata crypto. Platforma si criptomoneda Avalanche au fost create pentru a rezolva mai multe aspecte intalnite in majoritatea retelelor Blockchain. Obiectivul propus de criptomoneda Avalanche urmareste dezvoltarea caracteristicilor asociate in general cu tehnologia Ethereum (ETH).

Mai multe detalii despre Avalanche (AVAX).

Intrebarea frecventa a zilei

Cum plasez un ordin cu volum mare? Vezi aici raspunsul.

Pe cine sa urmaresti pe Twitter

Anthony Pompliano (@APompliano)

Co-fondator al Morgan Creek Digital Assets – o firma de investitii care ofera acces la tehnologia blockchain pentru clienti institutionali.


Raoul Pal (@RaoulGMI)

Cunoscut economist, strateg de investitii si co-fondator al Real Vision Group si Global Macro Investor. Detine aproximativ 50% din portofoliu in Bitcoin.

Knowledge Bits


Platforma noastra pune la dispozitia utilizatorilor un portofel digital prin care acestia pot efectua retragerea intr-un cont bancar a contravalorii monedelor digitale incasate in portofelul de criptomonede. Contravaloarea in Lei sau Euro poate fi transferata intr-un cont curent bancar, deschis la orice banca din Romania sau din Spatiul Economic European. Descopera cum se foloseste acest proces atunci cand vinzi Non Fungible Tokens.

Vrei mai stii mai multe ecosistemul crypto?In CryptoClub, un proiect dezvoltat alaturi de Ziarul Financiar, acoperim strategiile de investitii si multe alte apecte ce tin de industria activelor digitale.

Ai intrebari suplimentare? Scrie-ne pe [email protected] sau descopera raspunsurile in sectiunea de intrebari frecvente pe site-ul nostru. Echipa Tradesilvania