Newsletter Crypto Today 25 Ianuarie 2023

Newsletter Crypto Today 25 Ianuarie 2023

Newsletter-ul Tradesilvania include tendintele crypto, recomandarile noastre de stiri cele mai recente recente evolutii ale pietei si alte informatii cheie pentru investitorii in active digitale.

Piata a scazut cu 2.59% in ultimele 24 de ore
Vezi aici preturile actuale.

Cele mai importante stiri crypto ale saptamanii


Fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a discutat despre o posibila solutie pentru o provocare importanta din ecosistemul Ethereum - confidentialitatea. Buterin a recunoscut necesitatea de a veni cu o solutie pentru confidentialitate, deoarce in mod implicit, toate informatiile care intra intr-un blockchain sunt publice. El propune un concept de “adrese ascunse” - o solutie in blockchain care ar putea anonimiza tranzactiile peer-to-peer si transferurile de NFTs, protejand astfel utilizatorii. Link

Republica Centrafricana a infiintat un comitet format din 15 membri responsabili de elaborarea unui proiect de lege privind utilizarea criptomonedelor si tokenizarea activelor. Potrivit presedintelul statului african, criptomonedele pot contribui la eradicarea barierelor financiare ale tarii. El crede in dezvoltarea unui mediu prietenos pentru afaceri, sustinut de un cadru legal pentru utilizarea crypto. Link

Emiratele Arabe Unite intentioneaza sa utilizeze crypto pentru comertul international in viitor si sa stabileasca un cadru de reglementare eficient pentru activele digitale. In cadrul Forumului Economic Mondial, reprezentatii EAU au declarat ca au in vedere comertul cu criptomonede la nivel global. Link

Majoritatea investitorilor retail sunt inca interesati sa investeasca in active digitale, in ciuda pietei de tip bear market cu care se confrunta spatiul crypto. Potrivit unui studiu recent, mai mult de doua treimi din investitorii retail raman pozitivi sau au sentimente mixte cu privire la piata de active digitale. Link

Red Date Technology, o firma de infrasatructura blockchain din Hong Kong, a lansat Universal Digital Payment Network (UDPN), un sistem de plati digitale menit sa faciliteze legatura intre stablecoins (monede stabile) si monedele digitale generate de Bancile Centrale (CBDC). Compania din Hong Kong este si consultant pentru China pe teme ce tin de blockchain. Link

Mai multe detalii despre stirile saptamanii gasesti pe blog-ul Tradesilvania.

Fear & Greed Index

Indexul Crypto Fear and Greed ofera un scor de la 0 la 100, clasificand sentimentul bitcoin de la frica extrema la lacomie extrema. Unii investitori crypto folosesc indexul pentru a-i ajuta sa gaseasca momentul potrivit pentru a intra si a iesi de pe piata.

Acceseaza cea mai recenta analiza saptamanala a pietei disponibila pe blogul nostru.  Aceasta include o analiza tehnica saptamanala a pietei, inclusiv evolutiile BTC, ETH si EGLD.

Coin of the Week: Zilliqa (ZIL)

Cele mai bune decizii sunt deciziile informate iar proiectul Coin of the Week iti aduce in prim-plan saptamanal cate o moneda, asa incat sa o cunosti la nivel de detaliu si sa decizi daca investesti sau nu in ea.

Moneda saptamanii este Zilliqa (ZIL).

Proiectul Zilliqa a fost lansat in iunie 2017 de Amrit Kumar si Xinshu Don, doi cercetatori din Singapore. Intr-o runda de finantare din 2017, in care a vandut unitati de ZIL, echipa Zilliqa a strans peste 22 milioane de USD. Reteaua blockchain a intrat in functiune in ianuarie 2019. Zilliqa este sustinuta de compania Zilliqa Research, precum si de o firma concentrata pe dezvoltarea proiectului, numita ZILHive.

Criptomoneda se bazeaza pe procesul de “sharding”, care presupune o tehnica ce imparte reteaua blockchain in mai multe fragmente, permitand nodurilor blockchain sa proceseze doar o fractiune din tranzactiile retelei. Fiecare fragment actioneaza ca propriul blockchain si permite nodurilor sa stocheze date, sa proceseze tranzactii si sa adauge blocuri noi in retea. Nodurile de tip shard contin un subset specific care nu stocheaza toate tranzactiile din reteaua principala, pentru a spori securitatea.
Mai multe despre Zilliqa (ZIL).

Intrebarea frecventa a zilei?

Cat timp dureaza o incasare de monede digitale? Vezi aici raspunsul.

Pe cine sa urmaresti pe Twitter

Natalie Brunell (@natbrunell)

Natalie sustine adoptia Bitcoin la nivel global. Natalie este un expert in spatiul activelor digitale care se ocupa cu podcasturi si emisiuni in media.

Andreas M. Antonopoulos (@aantonop)

Autorul cartilor "Mastering Bitcoin" si "Mastering Ethereum", Andreas este unul dintre cei mai importanti ambasadori Bitcoin. Are un canal de Youtube informativ despre activele digitale.

Knowledge Bits

Industria jocurilor video s-a schimbat in mod dramatic in ultimii ani. De la monetizarea de baza, prin vanzarea de copii fizice sau digitale, pana la monetizarea in joc, prin mictrotranzactii si adoptarea la scara larga a internetului, domeniul jocurilor video a evoluat intr-un mod semnificativ. Descopera care este rolul Non Fungible Tokens in industria jocurilor video.

Vrei mai stii mai multe ecosistemul crypto? In CryptoClub, un proiect dezvoltat alaturi de Ziarul Financiar, acoperim strategiile de investitii si multe alte apecte ce tin de industria activelor digitale.

Ai intrebari suplimentare? Scrie-ne pe [email protected] sau descopera raspunsurile in sectiunea de intrebari frecvente pe site-ul nostru. Echipa Tradesilvania